Изключително драматичен и емоционален се очертава да бъде финалът на

...
Изключително драматичен и емоционален се очертава да бъде финалът на
Коментари Харесай

Четири отбора в жестока битка за титлата от Бундеслигата

Изключително трагичен и прочувствен се обрисува да бъде финалът на сезона в немската Бундеслига по хандбал за мъже. Две седмици преди края на най-силния хандбален шампионат в света, цели четири тима не престават да водят повече от оспорвана и непредвидима борба за купата. Всеки от кандидатите към момента има действителни шансове да приключи на върха в таблицата, само че любимец въпреки всичко продължава да бъде първенецът от предишните два сезона Райн-Некар Льовен .

Отпадайки още на 1/8-финалите в Шампионската лига, " жълто-зелените " от дълго време насочиха вниманието си напълно към вътрешното състезание и бързо се завърнаха на първата позиция, която по-рано през акцията бе заемана от Хановер, Фюксе (Берлин) и Фленсбург. Към момента първенците са водачи с актив от 50 точки, само че преди броени дни позволиха неприятна загуба с 23:29 гола при гостуването на Фюксе , който е трети с 49 точки и един изигран мач повече. Именно този триумф върна столичани с цялостна мощ в битката за върха.

Втората позиция се заема от Фленсбург , който също е с 50 точки, извоювани в 31 мача. Двубоят по-малко дава психическо преимущество на Райн-Некар, само че това не значи, че в него сигурно ще бъде реализирана победа. А даже и това да се случи, в оставащите три кръга не е изключено " жълто-зелените " да сгрешат още веднъж, откакто към този момент имат 5 загуби за сезона.

Wir rufen den doppelten Vierkampf aus!!! Wer wird Meister? Wer kann die Klasse halten? Wo landet euer Team am Ende der Saison? #dkbhbl pic.twitter.com/9QXP8vHHpf
— DKB HBL (@DKBHBL) 15 май 2018 година В битката за върха към момента е и четвъртият Магдебург , на който обаче остават единствено два мача, а извоюваните точки досега са 48. При два триумфа обаче очакванията за знамение ще бъдат изцяло оправдани.

Поглед към програмата демонстрира, че Райн-Некар няма нито един от така наречен " тежки мачове " до края на шампионата. Шампионите гостуват на 13-я в класирането Ерланген, а по-късно им предстоят три следващи семейства - против борещия се за оцеляване новобранец Лудвигсхафен, само че и против подлите отбори на Мелсунген (7) и Лайпциг (8).

Играчите на Фленсбург също не би трябвало да имат съществени проблеми против 12-я Минден, Любек (16) и Гьопинген (10) в последния кръг. На Фюксе предстоят две семейства на Любек и последния в таблицата Хютенберг, в които триумфите не би трябвало да са проблем, само че гостуването на Мелсунген е дуел, в който грешката е изцяло допустима. Магдебург също ще срещне Мелсунген, само че вкъщи, а на 24 май гостува на Ерланген.

Шампионът ще бъде избран на 3 юни, за когато са планувани всички мачове от последния 34 кръг.

От четирите отбора в челото на таблицата само Фюксе в никакъв случай не е печелил купата на Германия. Магдебург (2001) и Фленсбург (2004) са го правили по един път, а Райн-Некар е с два триумфа от 2016 и 2017 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР