226 варненци ще получат еднократна социална помощ от общината, реши

...
226 варненци ще получат еднократна социална помощ от общината, реши
Коментари Харесай

Четворно се е увеличил броят на търсещите социална помощ от Община Варна

226 варненци ще получат еднократна обществена помощ от общината, реши на днешното си съвещание ПК „ Социални действия и жилищна политика “. Подпомагането варира сред 100 и 300 лв. и се дава за покриване на случайно зародили витални, просветителни и комунално-битови потребности, оповестиха от пресцентъра на съвета.

„ Общо 246 молби за обществени помощи са постъпили в общината от 1 април до 31 май 2020 година За съпоставяне – за същия интервал на предходната година те са били 63 “, разкри пред съветниците Таня Василева, шеф на дирекция „ Социални действия ” към Община Варна.

Гласуваната през днешния ден сума е в размер на 34 300 лева По това перо остават 50 000 лева от признатите при започване на годината средства в размер на 130 800 лева от Социалната стратегия на община Варна за 2020 година

С днешното решение утвърдените от началото на годината молби са близо 400. За цялата 2019 година подкрепените от общината варненци са били към 270.

На 20 души беше отказана помощ. „ За страдание, някои от тях са се пробвали да злоупотребят със обстановката. Въпреки че техните фамилии към този момент са били подкрепени през актуалната календарна година, те са подали още веднъж молби от името на различен член на семейството “, сподели Таня Василева. Други пък са показали нередовни документи.

Еднократните помощи не са единствената мярка за поддръжка от страна на общината. За 250 души бе обезпечен топъл обяд с помощта на извоювано финансиране по стратегия „ Целево подкрепяне с топъл обяд до дома в изискванията на изключителна обстановка 2020 “ с контракт с Агенцията за обществено подкрепяне. На нуждаещи се хора бяха раздадени и пакети с хранителни артикули, подаяние на Община Варна или обезпечени по линия на Българския червен кръст.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР