В писмо до страните членки на Европейския съюз и външните

...
В писмо до страните членки на Европейския съюз и външните
Коментари Харесай

Чавушоглу: Турция се готви за сондажи в континенталния си шелф

В писмо до страните членки на Европейския съюз и външните министри на непрекъснатите членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, турският външен министър Мевлют Чавушоглу декларира в петък, че регионът край западния бряг на Кипър, където Анкара възнамерява да прави проучвателно сондиране, е напълно в границите на турския континентален шелф.
Според Анадолската организация, представена от БГНЕС, Чавушоглу е добавил, че неотдавнашното изказване на Европейски Съюз в поддръжка на Никозия е направено в името на солидарността на Европейски Съюз и не е съвместимо с интернационалното право.
Той също по този начин акцентира позицията на Турция, че не признава " едностранните и противозаконни изключителни претенции за икономическа зона на кипърските гърци " и твърди, че " трети страни би трябвало да се въздържат от взимане на страна в припокриването на молби за морски граници и те не би трябвало да работят по този начин, като че ли са решение за двустранните морски граници ”.
Турският външен министър сподели също, че " няма автоматизъм да се твърди, че островите основават цялостни зони за морска пълномощия ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР