Почти 54% от световното население (4,1 милиарда души) използва интернет.

...
Почти 54% от световното население (4,1 милиарда души) използва интернет.
Коментари Харесай

Цензурата в Интернет - къде сме ние?

Почти 54% от международното население (4,1 милиарда души) употребява интернет. Това е нашият източник за бърза информация, занимания, вести и обществени взаимоотношения. Но къде в света жителите могат да се радват на еднакъв и открит достъп до интернет – и дали на всички места?

Оказва се, че България е много свободна страна що се отнася до достъпа до интернет.

България получава едвам 2 точки от оптималните вероятни 10. 1 точка се присъжда на страната ни поради отчасти ограничаване на торентите, а другата една точка идва поради свободата на политическите медии.

България има идентичен брой точки с Албания, Австрия, Белгия, Дания, Финландия, Франция, Германия и Грузия.

САЩ също са в тази част от класацията, поради рестрикции на торенти, както и ограничавания на медии поради политически материали.

Но нашите съседи Гърция и Сърбия са още по-свободни - единствено с по 1 точка, само поради ограничавания за торенти.

На първо място с 10 от 10 точки е Северна Корея, където потребителите не могат да употребяват обществени мрежи, да гледат порнографско наличие, да употребяват торенти и VPN. А всички политически медии в страната се издават от Корейската централна новинарска организация.

На второ място е Китай, където VPN, западните обществени мрежи са блокирани, а медиите – лимитирани. Третото място си поделят три страни – Русия, Туркменистан и  Иран, следвани от Беларус, Турция, Оман, ОАЕ и Еритрея на четвърта позиция.

Прочети още: https://www.actualno.com/sciencelogy/cenzurata-v-internet-kyde-e-bylgarija-news_1424375.html
© Actualno.com
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР