Хиляди протестиращи се събраха на антиправителствена демонстрация на площад Виктория

...
Хиляди протестиращи се събраха на антиправителствена демонстрация на площад Виктория
Коментари Харесай

Хиляди пак на протест в Румъния

Хиляди протестиращи се събраха на антиправителствена проява на площад " Виктория " в Букурещ за трети път нощес. 
 Над 400 души са ранени при митингите в Румъния
Те желаят оставка на държавното управление и предварителни избори. Антиправителствени демонстрации имаше и в други огромни градове на Румъния. " Корупцията убива " и " Крадци " скандира множеството.

Европейският комисар по правораздаването Вера Йоурова прикани румънското държавно управление да преразгледа признатите наскоро законодателни ограничения, които доведоха до всеобщи митинги, съобщи ДПА. Организаторите на митингите споделят, че противоречивите правосъдни промени се организират в интерес на корумпирани политици. Приет наскоро закон, да вземем за пример, декриминализира някои корупционни дейности на политици. Той заплашва независимостта на съдиите, лимитира властта на прокуратурата и подкопава публичното доверие в правосъдната система, сподели Йоурова в изявление за днешния брой на немския в. " Велт ", представена от Българска телеграфна агенция. Ще бъде от изгода държавното управление в Букурещ да преразгледа проектите, декларира тя. 

Румънското съдружно държавно управление одобри закони, ограничаващи пълномощията на Националната дирекция за битка с корупцията и уволни директорката й Лаура Кодруца Кьовеши.

При митингите в петък се стигна до конфликти с полицията с над 450 ранени. Президентът Клаус Йоханис подлага на критика силовите дейности на управляващите, които се оправдаха с противопоставяне на рискови хулигани, протегнали ръка на държавността. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР