Халифа Хафтар е дал принципно съгласие за спиране на огъня

...
Халифа Хафтар е дал принципно съгласие за спиране на огъня
Коментари Харесай

Хафтар е склонен да приеме спиране на огъня

Халифа Хафтар е дал кардинално единодушие за прекъсване на огъня в Либия, съобщи през днешния ден немският външен министър Хайко Маас след договаряния с бунтовническия военачалник в Бенгази, съобщи ДПА, представени от Българска телеграфна агенция.

"Той се съгласи, въпреки да не е подписал съглашението за прекъсване на огъня при започване на седмицата в Москва, да съблюдава режима на прекъсване на огъня ", сподели Маас.

"Това е извънредно значимо ", добави той.

Реджеп Ердоган: Пратихме още армия в Либия

Германският първи посланик се срещна през днешния ден с Хафтар, откакто договарянията сред генерала и противника му, премиера Файез Сарадж, по-рано през седмицата в Москва приключиха с отчаяние. Тогава беше квалифицирано съглашение за прекъсване на огъня, което в последна сметка Хафтар отхвърли да подпише.

В неделя в Берлин ще се състои интернационалната конференция за Либия и от Германия се чака да обезпечи присъединяване в нея и на Хафтар, и на Сарадж. Преди срещата си с Хафтар Маас сподели, че съгласно него Берлинската конференция е най-хубавият късмет за започване на мирни договаряния.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР