Футболист – легенда от отбора на ФК Берое“ през 60-те

...
Футболист – легенда от отбора на ФК Берое“ през 60-те
Коментари Харесай

Футболист– легенда от отбора на ФК Берое“ е загиналият при пожар в Стара Загора

 Футболист – легенда от тима на ФК " Берое “ през 60-те години на предишния ХХ век изгоря при пожар, зародил в жилището му до момента в който спял.

Припомняме, че сигналът за огнените пламъци от жилище на 10-я етаж в блок 18, намиращ се в старозагорския квартал " Казански “ е бил подаден към 04,20 часа в неделя, на място са отпътували два профилирани автомобила, които са подхванали неотложно гасене.Унищожени са два жилището на 10 и 11 етаж, наводнен е още една на 9-я етаж. При почистване на задимените стаи е открит овъглен мъртвец на мъж, който е спял там и най-вероятно първо се е задушил от дима, написа Монитор.

Обитатели на 15-етажната кооперация описаха, че жилището е благосъстоятелност на възрастния Георги Петров Матев, някогашен състезател на зелено-белия отбор в Града на липите. Мъжът бил отшелник, честичко надигал чашката, от доста време били изключени тока и водата му заради неплатени сметки.Малцина знаят семейството му, множеството го познавали по първо име и прякор Рошавия. Хора от входа си напомнят, че в последно време при него честичко идвал различен, по-млад нещастник на име Деян, който му прибирал пенсията и дядо Георги оставал единствено на изсъхнал самун и вода.

Сигналът на телефон 112 е подала 18-годишната Антония Димитрова, която била на терасата на апартамент, намиращ се на последния етаж. Момичето незабавно позвънило и хукнало по етажите да разсънва спящите притежатели.

Унищоженият апартамент над жилището на несретника е на младо семейство, което в последно време живеело в Англия. За пожара Иванка Атанасова,майката на младежа научила от публикувани във Facebook фотоси и незабавно хукнала натам.

" Беше някакъв пъкъл, пушек, пламъци, не можем да стигнем до етажа, тъй като нямаше ток. Вътре всичко е унищожено, а единствено преди година децата вършиха цялостен ремонт… “, вайкаше се дамата, изнасяйки обгорели боклуци.Тя се чудеше за какво изпаднали в несъстоятелност възрастни хора не са обгрижвани от обществените служби, най-вероятно огънят е тръгнал от тленен фас или свещ, употребена от ветерана за осветяване.

Легендата на ПФК " Берое “, почетният жител на Стара Загора Петко Петков научи от публицисти за нещастието, сполетяла тогавашния му съотборник. Според него  Матев се развел преди години и рядко се срещал с другари. Иначе в миналото бил един от най-хубавите централни бранители на отбора.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР