trafficnews.bgФутболист от А окръжна група бе осъден с административно наказание

...
trafficnews.bgФутболист от А окръжна група бе осъден с административно наказание
Коментари Харесай

Футболист наби съдия на селски мач край Пловдив, реферът хукна към гората, подгонен от фенове

trafficnews.bg

Футболист от „ А ” окръжна група бе наказан с административно наказване и лишен от права за една година, след побой на осъждам по време на мач. Екшънът се е разиграл в средата на предходната година в град Кричим.

Вижте видео от екшъна по време на въпросния мач на сътрудниците от PlovdivDerby.bg



Двубоят е бил сред клубовете на Кричим и Садово. Рефер е бил Николай Марков.  Същият, тъкмо в 17 часа свирил първият съдийски сигнал и мачът почнал. Не след дълго, в 13–тата минута, тимът на Садово отбелязал гол. Недоволни от това, футболистите на Кричим обкръжили основния арбитър и почнали скандал, защото съгласно тях голът не бил постоянен.  Николай Марков посочил жълт картон на един от играчите, защото последният бил най-агресивен по отношение на него. Това бил Мустафа Шерифов с N9 от Кричим.

Публиката също изразила неодобрение.  Запалянковците почнали да хвърлят бутилки от вода по терена, на няколко пъти се пробвали да нахлуят на терена, само че били спрени от охранители.



Страстите се потушили и мачът траял. В 63-тата минута на футболната среща част от публиката се пробвала да навлезе на терена след отсъден фаул в интерес на тима посетител. Обстановката станала напрегната, играчите от тима хазаин непрестанно отправяли обиди към съдиите и Българския футболен съюз. Футболистът с № 9 Шерифов приказвал на висок звук и се държал нападателно, непрекъснато минавал около основния арбитър, заплашвал го, обиждал го и псувал.„ Живи няма да си тръгнете от стадиона ”, повтарял футболистът от Кричим.

В 78-тата минута един от играчите на Садово бил фаулиран в наказателното поле. Тогава арбитър Николай Марков отсъдил дузпа за гостите и напрежението ескалирало. Играчите още веднъж наобиколили рефера. В същото време, Мустафа Шерифов се засилил и без да каже и дума блъснал съдията с пестник в главата, написа Трафик Нюз.  Псувните продължавали, като в същото време на терена почнали да нахлуват почитатели на ФК „ Кричим “. Хвърляли камъни, обиждали и заплашвали. Някои от почитателите крещели „ Дръжте го! ” и се впуснали да гонят рефера – Николай Марков. Виждайки тълпата, последният тръгнал да бяха, прескочил оградата и хукнал към близката гора. Там е бил настигнат от кмета на Кричим, който го качил в колата и го закарал в локалното заведение.

Междувременно било сигнализирано до незабавен телефон 112 за мелето.

На идващия ден Марков посетил лечебно заведение, където били установени нанесените му повреди. С документите реферът подал тъжба в прокуратурата. Започнато е било досъдебно произвеждане.

Не след дълго като обвинен бил притеглен Мустафа Шерифов. Той бил упрекнат за причиняване на лека телесна щета по хулигански подбуди.

Младият футболист бил изправен пред Районен съд Пловдив. Той бил приет за отговорен от магистратите, които го освободили от наказателна отговорност и глобили с административна санкция от 1000 лв.. Заради случая клубът на Кричим бил лишен с домакинство,  а Шерифов бил лишен от спортни права за една година.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР