Франция ще обяви международен конкурс за възстановянето на опожарената катедрала

...
Франция ще обяви международен конкурс за възстановянето на опожарената катедрала
Коментари Харесай

Франция организира международен конкурс за възстановяването на Нотр Дам

Франция ще разгласи интернационален конкурс за възстановянето на опожарената катедрала " Нотр Дам " в Париж. Решението е било взето на държавно съвещание през днешния ден. Предстои и представянето на проектозакон, посредством който да се обезпечи бистрота и положително ръководство на даренията за катедралата, които надвишиха един милиард евро.

Международен архитектурен конкурс ще бъде проведен за построяването на кулата-стрела, която изгоря напълно и рухна при пожара в катедралата " Нотр Дам ". Министър-председателят на Франция Едуар Филип акцентира, че кулата е построена по-късно - през 19-ти век.
Едуар Филип, министър-председател на Франция: Международният конкурс ще разреши да сложим въпроса дали да възстановим по изцяло еднакъв метод стрелата или да изградим напълно нова, съобразена с технологиите и изискванията на нашето време.
Едуар Филип заяви, че идната седмица ще бъде показан проектозакон за дарителската акция за катедралата, който планува данъчни облекчения и за физическите лица.

Съгласно в този момент настоящият закон, френските компании, които влагат в меценатство, имат право на 60% данъчни облекчения. Един от донорите - богатата фамилия Пино, обаче разгласи, че се отхвърля от понижаване на налозите.
 Папа Франциск благодари на огнеборците, избавили Папа Франциск благодари на огнеборците, избавили "Нотр Дам "
Франция ще провежда интернационален архитектурен конкурс за възобновяване на опожарената катедрала "Нотр Дам " в Париж. Решението е взето на заседани...

Френският министър председател употребява случая да благодари и на огнеборците, взели участие в гасенето на пожара, и ги назова герои.

Папа Франциск също загатна пожарникарите по време на генерална визита на площад " Св. Петър " в Рим.

Светият отец акцентира, че с риск за живота си, те са избавили катедралата. Понтификът пожела възстановителните работи да се трансфорат в общо дело за прослава и възхвала на Бог.

Президентът Еманюел Макрон даде обещание " Нотр Дам " да бъде възобновена още по-красива до пет години. По негова самодейност се организират полемики с присъединяване на министри, кмета на Париж, представители на ЮНЕСКО и Парижката архиепископия.
 Макрон: Катедралата „ Нотр Дам “ ще бъде възобновена до пет години Макрон: Катедралата „ Нотр Дам “ ще бъде възобновена до пет години
Френският президент Еманюел Макрон даде обещание да възвърне катедралата „ Нотр Дам “ до пет години, заяви Агенция Франс Прес.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР