Фонд Научни изследвания към Министерство на образованието и науката обяви

...
Фонд Научни изследвания към Министерство на образованието и науката обяви
Коментари Харесай

Фонд Научни изследвания на Медицинският университет в Пловдив с нови успехи

Фонд " Научни проучвания " към Министерство на образованието и науката разгласи класирането по няколко състезанието. Ще бъдат подкрепени повече от 200 български научни плана на обща стойност над 18 милиона лв., като 51 от тях са на млади учени и постдокторанти.

Медицински университет - Пловдив ще получи близо 180 000 лв. за шест нови научни плана през идващите три години.

" За нас е изключително значим фактът, че три от шестте нови плана са на класирани млади учени и постдокторанти от МУ-Пловдив за научни проучвания в региона на медицинските науки, като един от тях даже оглавява класацията ", съобщи зам.-ректорът по " Международно съдействие и планова активност " проф. доктор Мариана Мурджева.

Един от класираните планове в региона на фундаменталните научни проучвания е на екипа на Катедра " Медицинска биология “ на МУ-Пловдив, която завоюва финансиране на няколко плана.

Ежегодно провежданата Лазерна дентална академия на МУ-Пловдив също получи финансиране по процедурата за поддръжка на интернационален теоретичен конгрес, който ще се организира тази година в България.

И тази година планът на Фолиа медика, реферираният медицински вестник на МУ-Пловдив, се увенча с триумф в състезанието за българска научна периодика.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР