Един ден учителка по математика от Минесота подготвила една доста

...
Един ден учителка по математика от Минесота подготвила една доста
Коментари Харесай

Учителка преобърна живота на учениците си с тази задача

Един ден учителка по математика от Минесота подготвила една много забавна задача за учениците си. Тя предиздвикала всяко едно дете да запише имената на съучениците си на лист хартия. Впоследствие ги подканила да напишат против всяко име най-хубавото нещо, което могат да се сетят за съответния човек. В края на урока всеки възпитаник предал своя лист хартия, написа Блиц.

Било петък. През уикенда учителката съумяла да прегледа и проучва резултатите. Написала името на всяко едно дете на обособен лист и събрало всички благи неща, които били казани за него. В понеделник връчила на всеки възпитаник съответния лист с неговото или нейното име.

Децата се развълнували, стаята бръмнала с шепоти и мнения от вида на „ Това в действителност ли е за мен? “ и „ Не знаех, че някой ме харесва толкоз доста. “ Те не разискали резултатите в границите на часа, само че учителката знаела, че е постигнала задачата си. Тя предиздвикала своите възпитаници да повярват в себе си.

Няколко години по-късно един от тези възпитаници – Марк Елкунд – умрял във Виетнам. Погребението се провело в Минесота и множеството му съученици, наред с учителката по математика, имали опция да участват на церемонията. По време на събитието бащата на убитото момче отишъл при преподавателката и й споделил: „ Искам да ви покажа нещо “. Бръкнал в джоба и извадил изтъркан лист хартия. Очевидно било, че е бил сгъван и разгъван неведнъж. „ Откриха това измежду движимостите на сина ми. Знаете ли какво е? “. Бащата подал листа на учителката. Оказало се, че това били всички благи неща, които съучениците на Марк са били написали за него в оня незабравим урок.

„ Благодаря ви, че сторихте това – споделила майката на младото момче. – Това бе в действителност безценен и скъп спомен за нашия наследник. “

След това се случило нещо в действителност изненадващо. Един по един някогашните съученици на Марк почнали да вадят своите листове. Много ги носели със себе си в портфейлите си. Някои от тях даже ги поставили в своите фотоалбуми. Един мъж изрекъл: „ Мисля, че всички сме си ги запазили. В края на краищата – по какъв начин бихме могли да изхвърлим сходно нещо? “
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР