Обвинения за дискриминация, лошо отношение и психически тормоз върху българче

...
Обвинения за дискриминация, лошо отношение и психически тормоз върху българче
Коментари Харесай

Учителка в Америка стъжни живота на българче

 Обвинения за дискриминация, неприятно отношение и душевен тормоз върху българче в нашето учебно заведение в Сейнт Луис, Мисури, съобщава BG VOICE. 

Майката на 8-годишно момченце Василики Грамматопулу твърди, че една от учителките в неделното учебно заведение " Български език “ в Сейнт Луиз, Мисури, се отнася с особена злост към сина й, която съгласно майката може и да е подтикната от смесения му генезис. Детето е от разбъркан брак сред българка и грък.

Оплакването, което към този момент е получено в Консулството на Р България в Чикаго, както и в Министерство на образованието и науката и Службата за протекция на детето в Мисури, споделя за случаи, в които, по думите на майката, учителката не дава на детето да пие вода, а вместо това е наказван да стои прав в ъгъла.

" Един ден моят наследник ми се оплака, че учителката му крещяла, тъй като пиел доста вода. Децата имат бутилки с вода, които стоят на полица, на разстояние от тях. Моят наследник споделил на учителката, че е доста жаден, а тя, вместо да му позволи да пие вода, го наказала да стои дълго време прав в ъгъла на стаята “, споделя потресената майка.

Тя допуска, че това, което може би е подразнило учителката, е, че на моменти детето " шава “ на стола. Това се дължи на заболяване, изразяващо се в болежка в кръста при нескончаем седеж и стоеж, както и от време на време появяваща се болежка в долната част на крайници, дължаща се на плоскостъпие.

Василики даде и медицински документи, потвърждаващи положението на малчугана. Тя описа, че на моменти синът й изпитва дискомфорт, до момента в който седи на стола. Заради болката му се налагало да пие медикаменти, които предизвиквали жадност. Състоянието на детето обаче не трогнало преподавателката.

" Опитах се да беседвам с учителката, като желаех да й обясня, че моят наследник взима доста медикаменти, някои от които провокират жадност. Учителката стартира да крещи истерично, говореше несвързани думи и това, което съумях да схвана единствено, беше, че " това не е нейна работа “, споделя майката.

Крясъците огласили цялото учебно заведение и стигнали до ушите на детето, което по това време било в класната стая. " Синът ми се уплаши и се опита да избяга на открито, само че учителката му забрани да излиза от стаята.

Директорката Катя Вълкова стоеше в салона и пристигна единствено с цел да затвори вратата, с цел да не се чува доста “, спомня си още майката. " Тя ми сподели – ами в случай че не ви харесва, не идвайте на българско учебно заведение “.

Майката споделя също, че госпожа Дионисиева не има педагогическо обучение. Във визитката й в уебстраницата на учебното заведение е посочено, че тя има полувисше здравно обучение. В школото се занимава с преподавателска активност на подготвителни групи и възпитаници от първи и втори клас.

" От този ден нататък моят наследник бе подложен на тормоз от тази учителка. На идващия образователен ден тя не му разрешила да пие вода. При някакво спречкване с децата тя му споделила, че " за всичко ще бъде отговорен единствено той “. Всеки път детето ми се оплаква, че учителката му крещи и го третира неприятно, за разлика от другите деца “, споделя още Граммотопулу.

Постепенно другите възпитаници почнали да странят от него. Граммотопулу решила да отнесе въпроса до управлението на школото, само че не срещнала ни най-малка съпричастност.

" Синът ми учи там от четири години, до момента сме нямали проблеми с други учители “, споделя госпожа Граммотопулу. Според нея това, че е конфронтирала преподавателката Анелия Дионисиева, непосредствено е довело до даже още по-сериозни последствия за детето като това, че само в стаята, в която учи той, е конфигурирана камера за наблюдаване, ориентирана напълно към неговия чин.

Ситуацията се влошила още повече – директорката Катя Вълкова издала заповед, която гласяла, че всички деца, които не слушат, ще бъдат изключени.

В учебно заведение " Български език “ в Сейнт Луиз учат общо 26 българчета, За да се конфигурира въпросната камера, всички родители от класа на детето на Грамматопулу са подписали позволение, че се съгласяват с това. Въпросът е дали един спор сред възрастни обосновава напрежението от това, че учениците са под непрекъснато наблюдаване?

" Другите деца се подиграват на сина ми, че камерата го следи “, споделя Граммотопулу.

Според нея даже детето й да е било непослушно, не заслужава друго отношение от това, което получават другите деца.

Директорката Катя Вълкова отхвърли коментар по случая за момента, само че съобщи, че спомага на МОН и консулството ни в Чикаго, както и че се надява казусът да бъде позволен скоро.

Искаме да се срещнем с медицинските потребности на вашето дете, с цел да можем съответно да ги посрещнем “, написа госпожа Вълкова в мейл до майката Грамматопулу, откакто научава, че тя е изпратила сигнал до медии и институции.

Директорката предлага самостоятелно образование за момчето. То обаче няма заболяване, което да му пречи да посещава постоянни класове. Директорът на българското учебно заведение в Сейнт Луис Катя Иванова не разяснява обвиняванията пред медиите.

" Запознат съм със случая и сега се водят диалози и с двете страни по него. Надявам се ние да се явим като посредници “, съобщи генералният ни консул в Чикаго господин Иван Анчев. " Училището е от огромна социална значителност, то съществува от 10 години и в никакъв случай не е имало проблеми в него “.

Едно от предложенията на директорката Катя Вълкова, получено в имейл до госпожа Граммотопулу, е детето да бъде обучавано в обособена стая, независимо, с преподавател, с наличието на родител. Дали това е допустимо и по какъв начин ще се развие абсурдът, следва да се обясни след минимум две до три седмици.

През това време родителите са обезпокоени, че казусът изостря напрежението, а директорката Катя Вълкова се тормози, че може да загуби учителката Анелия Дионисиева. " Не бих желал да видя нито едно българско учебно заведение или черква затворени. Това са места, които пазят българщината “, сподели Иван Анчев.

По последна информация, с която разполагаме, камерата за наблюдаване е сменила позицията си към по-широк ъгъл, който да обгръща цялата класна стая. Това, по думите на госпожа Грамматопулу, се е случило дни след недоволството й до българските институции.

От Министерството на образованието са дали картбланш на Вълкова да изключи детето от учебното заведение, в случай че не съблюдава разпоредбите, само че тя не го е направила към този момент.

" С огромна болежка ви описвам всичко това. Аз се пробвам да строя обич към България, само че усещането, което моето дете си основава, е друго “, приключва разочарованата майка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР