Вътрешното министерство на Украйна съобщи днес, че полицията е започнала

...
Вътрешното министерство на Украйна съобщи днес, че полицията е започнала
Коментари Харесай

Украйна разследва за незаконно наблюдение над бившия посланик на САЩ в Киев

Вътрешното министерство на Украйна заяви през днешния ден, че полицията е почнала следствие дали посланикът на Съединени американски щати Мари Йованович е била обект на нелегално наблюдаване от незнайни лица, преди да бъде отзована от поста през май м.г., съобщи Асошиейтед прес.

Преди два дни депутати от Демократическата партия на Съединени американски щати разгласиха документи, съгласно които Лев Парнас, съучастник на Руди Джулиани, персоналния юрист на президента Доналд Тръмп, беседва с Джулиани за отстраняването на Йованович, предава Българска телеграфна агенция.

Министерството съобщи, че украинската полиция " не се намесва във вътрешните политически работи на Съединените щати ". " Но оповестените известия съдържат обстоятелства за възможни нарушавания на украинските закони и Виенската спогодба за дипломатически връзки, която защищава правата на дипломатите на територията на друга страна ", се споделя в известието.

Ведомството акцентира, че задачата на следствието е да откри дали има нарушавания на украинското и интернационалното право, или става дума за " пъчене и предаване на погрешна информация в всекидневен диалог сред двама жители на Съединени американски щати ". Министерството е поискало от ФБР съответните материали, а украинският министър на вътрешните работи Арсен Аваков е дал да се разбере, че американската страна може да взе участие в следствието. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР