Туроператорите отписаха летния сезон. Кризата в бранша, резултат от пандемията

...
Туроператорите отписаха летния сезон. Кризата в бранша, резултат от пандемията
Коментари Харесай

Туроператори отписаха летния сезон, препоръчват ваучери пред връщане на парите

Туроператорите отписаха летния сезон. Кризата в сектора, резултат от пандемията с ковид, е голяма. На въпрос ще го има ли летния сезон, представителят на спешния щаб в туризма Емил Абузов съобщи: „ По-скоро не ”.
Ваучери, вместо връщане на пари за към този момент капарирани екскурзии, е единственият късмет за сектора, съобщи Абузов. По думите му, когато клиент заплати на туроператор, той се са разплаща с всички контрагенти – туроператори, хотели и други „ В момента, голяма част от тези пари са в нашите контрагенти. Авиокомпаниите и хотелите са в сходна обстановка и нямат парите, с цел да ги върнат. Вариантът с ваучерите е предложен от Европейската комисия “, посочи Абузов.

Представителят на туристическия отрасъл изясни, че за по-голяма сигурност на клиентите, ваучерите ще се популяризират от Министерството на туризма. „ Клиентите желаят парите си, не тъй като не им се пътува, а тъй като ги е боязън, че нас няма да ни има. Имаме и застраховки, намерили сме метод по какъв начин да защитим тези пари. Ако се стигне до банкрути, топката ще отиде при застрахователите, а не се знае те по какъв начин ще реагират. Ако клиентите упорстват за парите си, най-после може да се стигне до там и нас да ни няма, и те да не получат парите си “, разяснява Абузов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР