Американският президент Доналд Тръмп е взел решение за налагане на

...
Американският президент Доналд Тръмп е взел решение за налагане на
Коментари Харесай

Тръмп одобри облагането с мита на китайски стоки за 50 милиарда долара

Американският президент Доналд Тръмп е взел решение за налагане на мита върху китайски артикули за 50 милиарда $, настояват осведомени, представени от Bloomberg.

Според техните изказвания Белият дом е подготвен да показа листата с готвените за облагане артикули и артикули, като е допустимо част от тях да бъдат свързани с софтуерния бранш. Именно той е измежду промишленостите, в които Китай желае да се потвърди като водач.

През април Вашингтон показа първия лист с към 1300 вносни продукта, изчислявани на 50 милиардадолара. Мита върху тях не бяха наложени, само че източниците настояват, че точно от него ще бъдат взети част от стоките, които следва да бъдат обложени.

Очаква се описът да бъде показан в петък. Промените за някои от стоките ще влязат в действие в идващите седмици.

Преди няколко дни Доналд Тръмп съобщи, ще се се изправи против китайската търговия в идващите няколко седмици. " Пекин може да е малко смутен поради нашите решителни дейности в региона на търговията ", разяснява той в изявление за Fox News.

Още преди време от администрацията на президента обявиха, че ще бъде показан проект за облагане на китайския импорт до 2025 година, като в него ще има 10 целеви промишлености.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР