Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обяви, че е бил

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обяви, че е бил
Коментари Харесай

Тръмп нарекъл Юнкер брутален убиец

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер разгласи, че е бил наименуван "брутален палач " от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп по време на срещата на Г-7 в Канада през предходната седмица.

Юнкер разкри детайлности за диалога си с Тръмп по време на тирада в регионалния парламент на Бавария.

"Миналата седмица Тръмп ми сподели: Жан-Клод - Вие сте жесток палач. За пръв път Люксембург се трансформира в такава заплаха за Съединени американски щати. Мисля, че го е споделил като комплимент, само че не съм сигурен ", изясни Юнкер, който е и някогашен министър председател на Люксембург.

Председателят на Еврокомисията разяснява решението на Европейски Съюз за налагане на мита на американски артикули за 2.8 милиарда евро. Решението бе признато единомислещо от страните членки в четвъртък, в отговор на цените на Съединени американски щати върху вноса на стомана и алуминий, отбелязва "Ройтерс ".

"Не може да оставим митата без отговор. Не съм надъхан за война, само че не одобрявам да ни диктуват отнякъде другаде какво да вършим в Европа - съобщи Юнкер -Това е назависим континент. За това са се борили значително хора. "

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР