Тайната с изчезването на кораби в Бермудския триъгълник може да

...
Тайната с изчезването на кораби в Бермудския триъгълник може да
Коментари Харесай

Тайната на Бермудския триъгълник е на път да бъде разгадана

Тайната с изгубването на кораби в Бермудския триъгълник може да бъде разгадана в най-скоро време, обявиха учени. Във водите на Атлантическия океан те са забелязали голям калмар.

Според експертите е изцяло допустимо точно той да атакува плавателните съдове, написа The Guardian.

Към този миг виновност за изгубването на кораби в тази географска зона се приписва на пиратите. Или пък всичко това се дължи на голяма тайнственост.

Учените от дълго време демонстрират интерес към това дяволско място. Според най-новата доктрина, на дъното на океана живее гигантско страшилище, който е в положение да гълтам корабите, в случай че последните минават на прекомерно близко разстояние.

Версията за съществуването на калмар на дъното на Атлантическия океан е издигната още през 2005 година от двама японски биолози. Те са съумели да снимат снимат мекотелото, нападателно атакуващо стръвта.

Експертите от японския Национален музей на науката са отнесли създанието към необичаен тип, който се характеризира с нараснала настъпателност.

Някои представители на този тип могат да доближават дължина до 45 метра. Историята за тях не е небивалица, а страховита истина.
Учените към момента не са наясно какво тъкмо мекотело населява дъното на океана.

Следва да се означи, че не всички експерти имат вяра в съществуването на големия калмар. Те са по-склонни да имат вяра, че зоната е рискова поради бурите, които могат да бъдат по няколко едновременно. Именно те погребват корабите на морското дъно.

Превод: БЛИЦ


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР