Отборът на Испания пропусна да се класира за Евро 2020,

...
Отборът на Испания пропусна да се класира за Евро 2020,
Коментари Харесай

Спорна дузпа в последната секунда отложи класирането на Испания на Евро 2020

Отборът на Испания пропусна да се класира за Евро 2020, откакто позволи късно попадение и изпусна успеха против Норвегия. Двубоят на стадион "Улеваал " приключи 1:1. Испанците откриха резултата в 47-ата минута посредством красиво попадение на Саул, само че в добавеното време Джошуа Кинг изравни резултата "попари " очакванията на испанците за ранно класиране.

Първата забавна обстановка в дуела бе в 22-та минута, когато Кепа Арисабалага трябваше да се намесва, откакто Джошуа Кинг скочи високо, с цел да засече центриране и отклони топката с глава. Вратарят обаче направи брилянтно избавяне и съумя да я извади.

Резултатът бе открит при започване на втората част, когато Саул откри топката и с невероятна мощ и компактност я заби в левия ъгъл на вратата.

Минута по-късно Джошуа Кинг съумя да надскочи испанската отбрана, само че ударът му с глава мина на косъм от дясната греда.

В 67-ата минута Фабиан Руис изстреля мощен снаряд от отдалеченост, само че топката разтресе напречната греда.

Две минути по-късно Санти Касорла връхлетя върху топката в наказателното поле и я изстреля към левия ъгъл, само че Руне Ярщайн бе на точното място и отби топката.

В 78-ата минута Мартин Йодегаард подаде превъзходно към Джошуа Кинг, чийто удар обаче не съумя да откри задачата и мина малко над напречната греда.

В края на постоянното време Фабиан Руис стреля мощно от близко, само че опитът му се отби от дясната греда.

В добавеното време на срещата Кепа Арисабалага извърши противоречиво нарушаване, за което съдията Майкъл Оливър го наказа с жълт картон и отсъди дузпа за Норвегия. Джошуа Кинг се нагърби с осъществяването и осъществя от бялата точка, изпращайки топката в долния десен ъгъл.

Испания въпреки всичко остава лидер в класирането на своята група с 19 точки от 7 изиграни дуела, а Норвегия е на четвърто място с 10 точки в своя актив.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР