На 11.02.2020 г. се проведе Общо събрание на съдиите от

...
На 11.02.2020 г. се проведе Общо събрание на съдиите от
Коментари Харесай

Софийски районен съд в доклад за 2019 г.: По-голям брой решени дела в сравнение с постъпилите

На 11.02.2020 година се организира Общо заседание на съдиите от Софийски областен съд за разискване на годишния регистриран отчет за активността на съда за 2019 година. Това оповестиха от пресцентъра на Софийски областен съд.

Гости на събитието бяха членовете на Висшия правосъден съвет – госпожа Атанаска Дишева, госпожа Олга Керелска и госпожа Цветинка Пашкунова, както и Лидия Стоянова - контрольор към Инспектората на Висш съдебен съвет. Присъстваха и арбитър Алексей Трифонов –председател на Софийски градски съд, арбитър Руси Алексиев – заместител - ръководител и началник на наказателното поделение в Софийски градски съд, арбитър Стефан Кюркчиев – заместител - ръководител и началник на гражданско поделение в Софийски градски съд, както и заместител районния прокурор на Софийска районна прокуратура – прокурор Деян Славов.

Ето го мъжа, отмъкнал 140 бона от кола в София

Председателят на Софийски областен съд арбитър Александър Ангелов акцентира, че за първи път от дълги години съдът регистрира по-голям брой решени каузи – общо 98 797 бр., спрямо постъпилите през годината – 96 029 бр., като поздрави сътрудниците си с постигнатите резултати и изрази убеденост за опазване на тази наклонност в работата на най-големия и най-натоварен съд в страната.

Акцент бе подложен върху подхванатите механически и организационни мероприятия за усъвършенстване обслужването на жители и юристи посредством потребление на актуалните форми за връзка, електронното приканване и въвеждането на система за ефикасен надзор върху активността по връчване на призовки, известия и бумаги.

Съдът постанови мярка за неотклонение по отношение на двамата мигранти, изнасилили момиче в София

Отбелязани бяха и законодателните промени с директно позитивно въздействие върху правораздаването, вследствие от дейната активност на съдии от Софийски областен съд в работни групи. Гостите на събранието показаха задоволството си от постигнатите резултати и поздравиха съдиите и управлението на съда за това, че в изискванията на свръхнатовареност са открити оптимални механизми за постигането на срочност, експедитивност и качество на правораздавателната активност. Споделиха усещания, че в образа на Софийски областен съд има положителна смяна.

Адмирираха въвеждането на електронното приканване и новаторския метод към организацията на активността по връчване на призовки и правосъдни бумаги.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР