Бившият служител на Националната агенция за сигурност на САЩ подробно

...
Бившият служител на Националната агенция за сигурност на САЩ подробно
Коментари Харесай

Сноудън разкри голяма лична тайна за живота си в Русия

Бившият чиновник на Националната организация за сигурност на Съединени американски щати в детайли описа за живота си в столицата на Русия след приемането на леговище.

В огромно изявление за The Guardian, отдадено на публикуването на записките му Permanent Record, Сноудън приказва в това число и за своя персонален живот.

Бившият чиновник на американските секрети служби е преместил в Москва своята другарка Линдзи Милс, като не е скривал този факт.

И в този момент той споделя, че преди две години той скрито се е оженил за нея в Москва.
Сноудън признава, че още през 2013 година той си е мислил, че в Русия ще му се наложи да прекара много доста време.

Дали ще може да води естествен живот, избавяйки се от изолацията и параноята, ами в случай че внезапно по следите му тръгнат вездесъщите американски сътрудници.

Днес обаче известният изобличител се разхожда из съветската столица без шалове и шапки, които бе заставен да употребява за дегизировка, посещава изложения и се вози в метрото, прекарва умерено вечерите си с другари в кафенета и заведения за хранене.
"Заради проблематичната политика с съветската страна постоянно се изпуска обстоятелството, че това е една от най-красивите страни в света. Хората тук са отзивчиви ", признава Сноудън.
По думите му, Москва в началото е изглеждала като цитаделата на врага, само че с времето той почнал да се усеща удобно в Русия.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР