Телевизионният водещ Слави Трифонов написа възмутен пост във Фейсбук за

...
Телевизионният водещ Слави Трифонов написа възмутен пост във Фейсбук за
Коментари Харесай

Слави vs Фондация Пловдив 2019: Колко струва сцената?

Телевизионният водещ Слави Трифонов написа засегнат пост във Facebook за 30-метровата кула-сцена, издигната в Пловдив за откриването на Европейска столица на културата. Шоуменът написа, че е наемал същата тази сцена от същата компания с всички екстри и за всичко е платил 681 000 лева, до момента в който общината в Пловдив е дала за същите плоскости 2 млн. лева

Ето какво написа Трифонов в персоналния си профил в обществената мрежа:

" Гледах откриването на " Пловдив - европейска столица на културата " и си крещя: " Нещо не е наред "... И си крещя - кое не е наред?! И внезапно чатнах - сцената. Аз тази сцена я познавам. Аз съм я наемал, когато правихме концерт на стадион " Васил Левски ". Правихме го на същата тази сцена. Верно, беше издигната хоризонтално, само че това са плоскости, които могат да бъдат подредени нагоре или встрани. Затова се изненадах, когато в БТВ Новините оповестиха, че сцената за откриването коства 2 милиона лв.. 2 милиона лв.. А аз наех същата тази сцена, от същата немска компания и тя, дружно с осветлението, видеостените, озвучаването и електрогенераторите, струваше 681 хиляди лв.. Същата сцена, от същите хора, аз я взех за 681 хиляди лв.. А държавните служители са дали 2 милиона. Искате ли да се сетите къде е отишла разликата от близо милион и половина лв.? И за доказателство аз незабавно мога да извадя фактурите, с които платих същата тази сцена, от същата тази немска компания. Искам и европейските културни общинари от Пловдив да извадят фактурите и да покажат защо тъкмо са платили 2 милиона наши пари ".

Малко по-късно, също във Facebook, се появи мнението на фондация " Пловдив 2019 " по отношение на " подвеждащи изявления " в обществените мрежи за откриването на Пловдив - Европейска столица на културата.

От фондацията дадоха отговор на Слави Трифонов, като разпространиха информация за сумите, платени за спектакъла, както и за сцената.

Публикуваме информацията без редакторска интервенция:

" 1. Изпълнител на откриващото събитие на " Пловдив 2019 " е немската компания за изпълнителски изкуства phase7, спечелила обществен конкурс за артистична идея за събитието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР