Вчера се навършиха 142 години от Баташкото клане. И точно

...
Вчера се навършиха 142 години от Баташкото клане. И точно
Коментари Харесай

Слави написа най-тежките думи във Фейсбук за клането в Батак и ДПС! Те показаха, че мястото им е в...

" Вчера се навършиха 142 години от Баташкото кръвопролитие. И тъкмо през вчерашния ден, в българския парламент се случи нещо, бих го нарекъл - показателно. Когато целият български парламент стана на крайници да уважи жертвите от Батак с едноминутно безмълвие, една политическа партия напусна демонстративно залата. "

Това гласи обява на Слави Трифонов във Facebook. Тя продължава по този начин:

" Това бяха депутатите от Движение за права и свободи. Ако някой от вас, уважаеми българи, до момента си е мислел, че Движение за права и свободи не са етническа партия, че Движение за права и свободи са българска демократична партия, че Движение за права и свободи съблюдават Конституцията на България и че техните депутати са български депутати – през вчерашния ден стана ясно, че нищо от това изобщо не е правилно. Явно това, че 5000 български мъже, дами и деца са били свиреп заклани в Батак, е нещо хубаво за депутатите от Движение за права и свободи. С тази си постъпка Движение за права и свободи демонстрираха на всички, че мястото им не е в българския парламент. И не тъй като някой не ги харесва, а тъй като по Конституция в българския парламент би трябвало да има български партии! 

Наистина, замислете се, какви са тези хора, напуснали Народното събрание поради минутата безмълвие в памет на жертвите от Батак? Аз мога да ви кажа, че те сигурно са български жители, тъй като другояче нямаше да са депутати. Да, те са български жители, само че очевидно не са българи. Защото те потъпкаха Българската памет. 
За да бъда още по-ясен, напомням и великите думи на великия българин Иван Вазов, който написа стихотворението " Бунтът " точно " В памет на погиналите за свободата ".

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР