Жълт код за силен вятър е обявен в цялата страна

...
Жълт код за силен вятър е обявен в цялата страна
Коментари Харесай

Силен вятър ще духа утре, обявиха жълт код в цялата страна

Жълт код за мощен вятър е разгласен в цялата страна на 15 януари, сочи информация на уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа мощен и краткотрайно плевел север-северозападен вятър с пориви до 20-24 м/сек.

В областите Русе, Търговище, Разград и Шумен рано сутринта и преди обяд вятърът ще бъде в композиция и с краткотрайни валежи от сняг и там са вероятни виелици. По Черноморието преди обяд ще духа северно-северозападен вятър с пориви 20-24 м/сек. (над 80 км/ч).

През идващото денонощие със мощния вятър от северозапад, в Източна България от север-северозапад ще продължи да нахлува леден въздух. През нощта над по-голямата част от страната, а преди обяд основно над Източна България ще е облачно и тук-там в североизточните и планинските региони ще превали слаб сняг.

След обяд облачността ще е променлива, по-значителна над планинските региони, където ще прехвърчи сняг. Минималните температури ще бъдат сред минус 6° и минус 1°, а оптималните – сред минус 2° и 3°. Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за януари – от запад ще се покачва и до вечерта ще доближи междинната стойност за месеца.

Над Черноморието облачността ще е забележителна и основно преди обяд тук-там ще превали слаб сняг. Ще духа мощен вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 1-3°. Температурата на морската вода е 5-6°. Вълнението на морето ще бъде 1-3 бала. 

Над планините ще има променлива, по-често забележителна облачност и тук-там ще прехвърчи сняг. Ще духа плевел вятър от север-северозапад. Ще е доста студено с оптималната температура на височина 1200 метра към минус 8°, на 2000 метра – към минус 13°. / Канал 3

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР