Бях един от първите, които поздравиха Елена Йончева за резултата.

...
Бях един от първите, които поздравиха Елена Йончева за резултата.
Коментари Харесай

Сергей Станишев: Поздравих Елена Йончева за резултата

Бях един от първите, които поздравиха Елена Йончева за резултата. Изборът ѝ е заслужен. Това сподели президентът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев, пред публицисти след Пленума на Българска социалистическа партия, след гласуването, което дефинира Елена Йончева за лидер на листата на партията.

„ Първо, аз желая да благодаря за следващ път на тези над 200 общински конференции на Българска социалистическа партия, които са ме номинирали в евролистата на Българска социалистическа партия. Също по този начин и на хората, които застанаха на тази акция зад мен. Казах доста ясно в моето изявление, че няма да ги предам. Участвах в това съревнование точно с тази мисъл и с тази морална причина. Второ, аз може би бях един от първите, които поздравиха Елена с резултата за нея “, съобщи водачът на ПЕС, представен от Фокус.

„ Опитах се, както допускам към този момент сте чули да потърся и предложа на Националния съвет излаз, който да разреши да излезем обединени с волята да спечелим тези избори “, сподели Станишев и разясни, че протегната му ръка не е била призната.

"В момента имаме два недостига в Българска социалистическа партия, единият на разговора и диалога, тъй като мощните решения се реализират посредством диалози. Вторият недостиг е този на доверието. Ние излязохме от Народното събрание, с цел да подсигуряваме почтени избори и би трябвало да покажем това и с дейностите в партията ", съобщи Станишев.

Президентът на ПЕС съобщи, че оттук насетне ще направи по този начин Българска социалистическа партия да се събере, а не да отиде „ подскачайки на един крайник “ в надпреварата. „ Целта е да стигнем първи “, изясни още Станишев и добави, че отговорността за това е на управлението на партията.

„ Силните решения се реализират посредством диалог и вътрешна увереност и посредством увещание на тези, които имат въпроси и подозрения “, сподели още Станишев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР