САЩ изпревариха вчера Италия и Китай и сега са с

...
САЩ изпревариха вчера Италия и Китай и сега са с
Коментари Харесай

САЩ надминаха Италия и Китай по брой заразени с COVID-19

САЩ изпревариха през вчерашния ден Италия и Китай и в този момент са с най-вече случаи на болест с новия ковид в света, съобщи Франс прес, като се базира на най-новите данни на университета " Джонс Хопкинс " и на в. " Ню Йорк таймс ".

В Съединени американски щати - страната, където пандемията се развива най-бързо - са регистрирани минимум 82 404, сочат цифрите на " Джонс Хопкинс ".

Според статистика на Агенция Франс Прес инфектираните в Италия през вчерашния ден са били 80 539, а в Китай - 81 285.

Малко по-рано " Ню Йорк таймс ", който събира свои данни, също заяви, че Съединени американски щати са надминали по този индикатор Китай, откъдето потегли епидемията през декември предходната години, и Италия, в която има най-вече умряли.

В Италия смъртните случаи, свързани с COVID-19, са 8165 - доста повече от тези в Съединени американски щати (1178).

Световната здравна организация предизвести във вторник, че Съединени американски щати и тяхното 330-милионно население може да надминат Европа и да станат епицентър на пандемията, напомня Българска телеграфна агенция.

На брифинг в Белия дом американският президент Доналд Тръмп сподели, че първото място на Съединени американски щати по брой инфектирани в света се изяснява с добре работещата система за тестване, показва ТАСС. Правим проби на необикновено доста хора, съобщи президентът. Убеден съм, че е невероятно да се каже кого тестват в Китай и кого - не. Според мен това е много комплицирано. Никой не знае какви са цифрите в Китай, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР