САЩ и Судан възстановяват дипломатически отношения след 23-годишно прекъсване и

...
САЩ и Судан възстановяват дипломатически отношения след 23-годишно прекъсване и
Коментари Харесай

САЩ и Судан възстановяват дипломатическите си отношения след 23-годишно прекъсване

САЩ и Судан възвръщат дипломатически връзки след 23-годишно спиране и ще разменят посланици, заяви Държавният департамент на Съединени американски щати.

``
реклама

" Това е историческа стъпка за подсилване на двустранните ни връзки ", се споделя в изказване на държавния секретар Майк Помпейо, представено от международните организации.

Вчера суданският министър председател Абдала Хамдок се срещна с финансовия министър на Съединени американски щати Стивън Мнучин.

" Техните диалози се концентрираха върху програмата за стопански промени на Судан и значимостта на това да се показва ангажимент на високо ниво за битка с прането на пари и финансирането на тероризма ", съобщи американското финансово министерство.

Днес Хамдок беше в Държавния департамент и беше приветстван за напъните " да скъса с политиката и практиките на предходния режим ".

Миналия месец Съединени американски щати отдръпнаха посланика си от Южен Судан поради неуспеха на фракциите в Джуба да сформират държавно управление на националното единение.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР