Свят САЩ заплаши Европа с мита върху автомобилите Вашингтон иска

...
Свят САЩ заплаши Европа с мита върху автомобилите Вашингтон иска
Коментари Харесай

САЩ заплаши Европа с мита върху автомобилите

Свят Съединени американски щати заплаши Европа с мита върху колите Вашингтон желае Англия, Франция и Германия да обвинят Иран за срутва на нуклеарната договорка  Василена Василева 16 януари 2020, 18:46  Съединени американски щати заплаши Европа с мита върху колите
АЩ са заплашили да наложат 25-процентови мита върху вноса на европейски коли, в случай че Англия, Франция и Германия не обвинят публично Иран в нарушаване на нуклеарната договорка от 2015 година, оповестява вестник The Washington Post, базирайки се на неназовани европейски чиновници.

Китай и Съединени американски щати реализираха краткотрайно помирение

Трите европейски страни задействаха механизъм за разрешаване на разногласия по Съвместния изчерпателен проект за деяние (СВПД) във вторник, което съставлява публично обвиняване против Техеран за нарушение на изискванията му и може да докара до възобновяване на глобите на Организация на обединените нации, анулирани според съглашението.

Иран разкритикува този ход, наричайки го "стратегическа неточност ".

Въпреки че Тръмп преди този момент отправяше закани за налагане на такова мито върху вноса на европейски коли, желанието зад тях беше да получи по-добри условия за Вашингтон в границите на американско-европейските търговски връзки, а не да въздейства на европейската външна политика, пoсочва организация "Фокус ".

Лидерите на Европейски Съюз се споразумяха за „ Зелената сделка”

Не беше ясно дали опасността е нужна, защото европейците алармираха за желанието си да задействат механизма в продължение на седмици, оповестява изданието.

Белият дом и Държавният департамент не са дали отговор незабавно на настояванията за коментар.

Тръмп отдръпна Съединените щати от нуклеарната договорка през 2018 година Вашингтон съобщи, че изоставянето на пакта е част от тактика, целяща да принуди Техеран да се съгласи на по-всеобхватна договорка, излизаща отвън рамките на нуклеарната му стратегия.

Съединени американски щати са недоволни от френски налог, плашат със 100% мита

Иран, който отхвърля тя да е ориентирана към построяването на бомба, последователно анулира уговорките си по съглашението след отдръпването на Съединени американски щати.

Русия, друга от страните, подписали пакта, съобщи пък, че не вижда учредения да задейства механизма за споразумяване на разногласия.

Междувременно президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и вицепремиерът на Държавния съвет на КНР Лиу Хе подписаха първата фаза на съглашението за решение на двустранния търговски спор. Церемонията се организира в Белия дом.

"Новата комерсиална договорка сред Съединени американски щати и Китай ще способства, наред с други неща, за известно стабилизиране на интернационалните връзки ", уверен е Тръмп, представен от ТАСС.

"В рамките на договорката, девалвацията на китайската валута ще има избрани строги ограничавания ", акцентира още американският президент.

Според комерсиалната договорка Китай се съгласява да усили покупката на американски артикули с 200 милиарда $ повече, в сравнение с през 2017 година, преди експлоадирането на комерсиалната война. Условието би трябвало да се извърши в границите на 2 години. Това включва спомагателни 32 милиарда $ за американски селскостопански артикули и морски блага, близо 78 милиарда $ за промишлени артикули като самолети, машини и стомана и 52 милиарда $ за енергийни артикули.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР