Посолството на Русия във Вашингтон призова американските власти да разсекретят

...
Посолството на Русия във Вашингтон призова американските власти да разсекретят
Коментари Харесай

Русия иска от САЩ да разсекретят данните си за веществото Новичок

Посолството на Русия във Вашингтон прикани американските управляващи да разсекретят данните за отровното вещество „ Новичок “ и да унищожат своите ресурси от химически оръжия, в това време напомняйки на Държавния департамент за инсценировката на химическа офанзива в Сирия, съобщи РИА Новости.
На 11 юни формалният представител на Министерството на защитата на Русия генерал-майор Игор Конашенков съобщи, че „ Сирийската свободна войска “ и американските сили за спецоперации приготвят провокация с потреблението на отровно вещество в провинцията Дейр ез-Зор.
Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Хедър Науърт назова изказването на Руското военно ведомство „ неистина “. Тя съобщи, че Съединени американски щати се придържат към Конвенцията за възбрана на химическите оръжия и още веднъж упрекна Москва в присъединяване в отравянето на някогашния съветски сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия, употребявайки отровното вещество „ Новичок “, отбелязва още организация " Фокус ".
„ Публикувайте данните за „ Новичок “! Унищожете вашите ресурси от химически оръжия! “, се споделя в известието на съветското посолство в обществената мрежа Twitter.
В посолството означиха, че даже прессекретарката на Държавния департамент „ не може да отхвърли провокациите с химическо оръжие в Сирия по този сюжет “. Във ведомството подсетиха за инсценировката на хипотетичната химическа офанзива в сирийския град Дума.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР