Варна. Много от проектите у нас се изпълняват благодарение на

...
Варна. Много от проектите у нас се изпълняват благодарение на
Коментари Харесай

Румен Христов, СДС: Обединяваме усилията си, защото смятаме, че ЕНП отново трябва да получи шанс да управлява Европа

Варна. Много от плановете у нас се извършват с помощта на средствата, които идват от Европейския съюз, а те идват посредством основно на ръководещата в Европейския парламент партия ЕНП. Затова сплотяваме силите си, тъй като считаме, че ЕНП би трябвало да получи още веднъж късмет да ръководи Европа. Това е добре за Европа, това е добре за България. Това разяснява преди среща с актива на Съюза на демократичните сили (СДС) в Североизточния район ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна . По думите му визитата за среща с представители от Търговище, Шумен, Добрич и Варна е част от акцията на Съюз на демократичните сили, който взе участие на изборите за членове на Европейския парламент от България с приятелите си от ГЕРБ. Преди срещата Румен Христов употребява случая да заяви, че споделяйки програмата на Европейската национална партия (ЕНП), кметът на Добрич Йордан Йорданов, който е определен на поста от листата на „ Реформаторския блок “, към този момент ще е член на Съюз на демократичните сили. Председателят на Съюза на демократичните сили разяснява, че кметът на Добрич се причислява към тях точно, тъй като счита, че ЕНП е партията, която е съдействала доста за развиването на районите, в това число и на Добрич.
„ Смятаме, че той е един заслужен кмет, оправи се чудесно с мандата, който завършва наесен. Ще бъде подсилен изрично на локалните избори от нас “, сподели още Румен Христов. От своя страна Йордан Йорданов добави, че постоянно е бил дясно мислещ човек и постоянно и бил член на ЕНП, имайки поради своите убеждения и разбирания. „ В момента Европа е на кръст и за нас е извънредно значимо да покажем на всички хора, че е допустимо едно дясно, изцяло обединяване. България и нашите райони имат потребност от това и аз считам, че това е вярната стъпка в вярната посока. Разбира се, не изключваме други партии, също дясно насочени, също в един миг да се причислят към това общо обединяване. За мен е значимо, приветствам господин Христов и Съюз на демократичните сили за пътя, който са поели да обединят десните в България и в последна сметка, ЕНП да бъде най-голямата група в Европейския парламент, с цел да отстоява най-важните решения, а те би трябвало да се отстояват в най-кратки периоди “, разяснява кметът на Добрич Йордан Йорданов.
Преди срещата с партийния актив във Варна Румен Христов разяснява и вчерашните провокативни дейности в Добрич по отношение на претендента на партията за евроизборите Александър Йорданов. „ Съюзът на демократичните сили счита, че това е неприемливо. Че това е един вандалски акт от хора, които пречат на един от създателите на Съюз на демократичните сили, индивидът, който се е борил толкоз доста за свободата на словото, да има лично мнение. Не на кого да е – те оспорват правото на Александър Йорданов да има лично мнение. Та нали по тази причина водихме тази борба - да имаме независимост на изказ и народна власт “, съобщи още Румен Христов.
Диана СТОЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР