Риболовци алармират за възможност водата в язовир Студена“ да бъде

...
Риболовци алармират за възможност водата в язовир Студена“ да бъде
Коментари Харесай

Рибари предупреждават: Водата в язовир „Студена“ може да бъде отровена

Риболовци сигнализират за опция водата в язовир „ Студена “ да бъде отровена. Причината за това е, че рибата от язовира не е преместена, а водата продължава да понижава, съобщи bTV.

И по закон, и съгласно рибарите, при пресушаване на воден обект, рибата би трябвало да бъде преместена. До момента това не е направено.

От централната рибно-опазваща организация рибата е трябвало да бъде извадена в края на месец декември.

А замръзналата вода в язовира на процедура прави ваденето на рибата невероятно. Очаква се ледът да се стопи в края на февруари или началното на март.

Риболовците се надяват до тогава да няма умряла риба и отравяне на дребното останала вода във водния басейн.

Преместването на рибата би трябвало да се направи от ВиК-Перник, в съгласие с екоминистерството и под контрола на организацията по риболовство и аквакултури.

Директорът на ИАРА Галин Николов изясни, че няма научни проучвания и не се знае какво е действителното количество риба, която е в язовира.

От министерството отхвърлиха коментар, тъй като ВиК сдружението не е поискало координиране с тях. От ВиК-Перник обявиха, че нямат експерт, който да реши има ли потребност рибата да бъде извадена.

Има ли заплаха водата на язовира да бъде отровена? Темата продължава на следващия ден в предаването " Тази заран ". /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР