Продължава разпитът на основния свидетел по делото КТБ. Днес Бисер

...
Продължава разпитът на основния свидетел по делото КТБ. Днес Бисер
Коментари Харесай

Разпитват основния свидетел по делото КТБ

Продължава разпитът на главния очевидец по делото КТБ. Днес Бисер Лазов описа пред съда елементи от кредитирането на сдружения на Цветан Василев с пари от банката. Соченият за дясна ръка на банкера в предишното показа и персонални наблюдения за държанието на Василев.

Бисер Лазов забелязал смяна в държанието на Цветан Василев след 2008 година По негови думи, банкерът се затворил в себе си, претендирал категорично послушание, а тонът му станал заповеднически. Според някогашния основен счетоводител на КТБ, Цветан Василев придобил държание на началник, който има самонадеяност, че всичките му решения са верни и би трябвало да бъдат изпълнени.

Като образец той уточни случай от 2013 година Тогава Лазов опитал да показа на Василев забележките си за консултантски контракт, обвързван с компания на дъщерята Иван Костов - Мина. Тогава банкерът му обяснил, че го интересува само парите по контракта да влизат всеки месец.

Лазов сподели още, че в началото размерът на заемите, които се отпускали от КТБ за изплащането на погасителни вноски и лихви на сдружения на Василев не бил висок. Впоследствие, сумите нарастнали - през май 2011 година Общият размер на изплатените вноски и лихви бил към 16 милиона лв., а три години по-късно сумата към този момент надхвърляла 68 милиона.
 Разпитаха главния очевидец по делото за банкрута на КТБ Разпитаха главния очевидец по делото за банкрута на КТБ
Специализираният углавен съд заседава по мегаделото за банкрута на КТБ. Днес беше разпитан главният очевидец по делото Бисер Лазов, апетитен за дяснат...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР