Пътници се оплакаха, че са били като залепени един до

...
Пътници се оплакаха, че са били като залепени един до
Коментари Харесай

Пътници залепени един до друг в претъпкан автобус по линията Куклен-Пловдив

Пътници се оплакаха, че са били „ като залепени един до различен ” в препълнен рейс, пътуващ по линията Куклен-Пловдив. Те изпратиха до фотоси, на които се вижда, че автобусът е цялостен и с правостоящи. 

Причина за навалицата станал разреденият график по линията. Местните хора употребяват публичен превоз до Пловдив заран и вечер. За нарушаването са известени полицията и здравните управляващи.

" Преди два дни получихме сигнал за това от жители. Уведомихме незабавно РЗИ, Министерство на вътрешните работи и регионалната администрация. От фотографията е очевидно, че рейсът е дребен и не е подобаващ за тези часове, тъй като в него не може да се съблюдават отстоянията, които е належащо да има сред жителите “, съобщи кметът на Община Куклен Мария Белчева.

„ Грешката фактически е на сътрудниците. За сряда приходите от продажба на билети са 125 лева Има и 33 карти, което прави към 200 лева доходи за деня. Пробегът за 16 редуцирани курса е към 1 000 км. Себестойността на услугата е към 1 200 лева, т.е. има 1 000 лева загуба. Всички се стремим да понижим тези загуби. Колегите не са доогледали нещата и са пуснали дребен рейс “, сподели инж. Веселин Дошков, притежател на автобусна компания.

„ Още от първия ден на зародилата рецесия регионалният шеф Дани Каназирева ясно сподели, че в пиковите часове би трябвало рейсовете да са с естествени графици и да са огромни, с цел да няма скупчване на хора. В последващите дни тя също сигнализира това да бъде спазвано “, безапелационен бе инж. Димитър Керин, заместник-управител на Област Пловдив.

Да, грешката е и на водача. Не би следвало да позволява повече хора от естественото. Не можем да оценим действително обстановката, по кое време ще има скупчване на хора и по кое време – не. Въпросът обаче е кой покрива загубите ни “, уточни инж. Веселин Дошков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР