Полицията в Лондон съобщи, че стотици са били арестувани по

...
Полицията в Лондон съобщи, че стотици са били арестувани по
Коментари Харесай

Протестите срещу климатичните промени в Лондон се ожесточават

Полицията в Лондон заяви, че стотици са били задържани по време на митингите по отношение на климатичните промени, които блокираха сърцето на английската столица тази седмица, оповестяват английските медии.

Протестите под наслов "Бунт против измирането " започнаха в понеделник, като хиляди стачкуващи блокираха четири места в центъра - Мраморната арка, площад Оксфорд, моста Ватерло и площада пред Народното събрание - "денонощно, до момента в който държавното управление не предприеме дейности по отношение на изключителната обстановка с климата ", акцентира групата в прессъобщение.

По-малки митинги също се организират в други английски градове. Кметът на Лондон Садик Хан съобщи, че въпреки и да споделя паниките към климатичните промени, той не поддържа тактиката на протестиращите.

"Имайте поради, че не желаете по нехайство да нанесете вреди на идеята си, като отблъсквате хората поради метода, по който протестирате ", разяснява той пред локално радио. Протестите основават безпорядък с придвижването в Лондон, като през днешния ден беше прекратено придвижването на метрото в някои региони. Уточнява се, че протестиращите са се хванали един за различен на покрива на вагон от метрото в станция Canary Wharf, като са прекъснали услугите във финансовия център.

"Няма да толерираме никакви дейности, които основават неудобства на милиони пасажери, които разчитат на потреблението на мрежата на метрото в Лондон ", посочи Мат Алингъм от английската транспортна полиция.

От администрацията на превоза в Лондон са прекъснали системата за безжичен интернет на метрото в опит да попречат на протестиращите. "Бунт против измирането " твърди, че "ненасилствените директни дейности са рационален и симетричен отговор на неуспеха на държавното управление да признае изключителната обстановка в региона на климата ".

Протестиращите упорстват държавното управление да разгласи изключително състояние по отношение на климата и екологията, да спре загубата на биологично многообразие и да понижи излъчванията на парникови газове до нула до 2025 година Протестиращите са се хванали във верига пред къщата на водача на Лейбъристката партия Джереми Корбин в Северен Лондон, като той най-вероятно не е бил там по време на акцията. Един от протестиращите, 60-годишният Дейвид Ламбърт, сподели, че всички те са последователи на Корбин.

"Ние сме тук, тъй като сме последователи на Джереми Корбин, а той е най-хубавата вяра, че тази страна може да се измъкне от това. Но ние се нуждаем от систематична смяна и промяна на нашата консуматорска стопанска система и знаем, че той е човек, който има властта и силата да го извърши. " Групата разгласи, че са били окуражени от декларацията на Лейбъристката партия за изключителното състояние с климата и нейните проекти за трансформираща "зелена индустриална гражданска война ", само че съобщи, че те са там като "критични другари ", с цел да притиснат партията да продължи нататък.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР