Полицията в Лондон съобщи, че стотици са били арестувани по

...
Полицията в Лондон съобщи, че стотици са били арестувани по
Коментари Харесай

Протестите срещу климатичните промени в Лондон се ожесточават

Полицията в Лондон заяви, че стотици са били задържани по време на митингите по отношение на климатичните промени, които блокираха сърцето на английската столица тази седмица, оповестяват английските медии.

Протестите под наслов " Бунт против измирането " започнаха в понеделник, като хиляди стачкуващи блокираха четири места в центъра - Мраморната арка, площад Оксфорд, моста Ватерло и площада пред Народното събрание - " непрекъснато, до момента в който държавното управление не предприеме дейности по отношение на изключителната обстановка на климата ", акцентира групата в прессъобщение.

По-малки митинги също се организират в други английски градове.

Кметът на Лондон Садик Хан съобщи през днешния ден, че въпреки и да споделя паниките към климатичните промени, той не поддържа тактиката на протестиращите.

" Имайте поради, че не желаете по нехайство да нанесете вреди на идеята си, като отблъсквате хората поради метода, по който протестирате ", разяснява той пред локално радио.

Протестите основават безпорядък с придвижването в Лондон, като през днешния ден беше прекратено придвижването на метрото в някои региони. Уточнява се, че те са се хванали един за различен на покрива на вагон от метрото в станция Canary Wharf, като прекъснаха услугите във финансовия център.

" Няма да толерираме никакви дейности, които основават неудобства на милиони пасажери, които разчитат на потреблението на мрежата на метрото в Лондон ", посочи Мат Алингъм от английската транспортна полиция. От администрацията на превоза в Лондон са прекъснали системата за безжичен интернет на метрото в опит да попречат на протестиращите.

" Бунт против измирането " твърди, че " ненасилствените директни дейности са рационален и симетричен отговор на неуспеха на държавното управление да признае изключителната обстановка в региона на климата ".

Протестиращите упорстват държавното управление да разгласи изключително състояние по отношение на климата и екологията, да спре загубата на биологично многообразие и да понижи излъчванията на парникови газове до нула до 2025 година

Протестиращите са се хванали във верига пред къщата на водача на Лейбъристката партия Джереми Корбин в Северен Лондон, като той най-вероятно не е бил там по време на акцията.

Един от протестиращите, 60-годишният Дейвид Ламбърт, сподели, че всички те са последователи на Корбин. " Ние сме тук, тъй като сме последователи на Джереми Корбин, а той е най-хубавата вяра, че тази страна има да ни измъкне от това. Но ние се нуждаем от систематична смяна и промяна на нашата консуматорска стопанска система и знаем, че той е човек, който има властта и силата да го извърши. "

Групата разгласи, че са били окуражени от декларацията на Лейбъристката партия за изключителното състояние с климата и нейните проекти за трансформираща " зелена индустриална гражданска война ", само че съобщи, че те са там като " сериозни другари ", с цел да притиснат партията да продължи нататък.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР