Обвинителният акт срещу двама бивши директори на врачанската МБАЛ „Христо

...
Обвинителният акт срещу двама бивши директори на врачанската МБАЛ „Христо
Коментари Харесай

Прокуратурата внесе обвиненията срещу бивши директори на болницата във Враца

Обвинителният акт против двама някогашни шефове на врачанската МБАЛ „ Христо Ботев “ и един доктор беше импортиран в съда. Прокурор Стефан Динчев е описал в детайли нарушаванията на Светозар Луканов и Орлин Цветков, както и на някогашния шеф на отделението по съдова хирургия доктор Румен Цветанов. Те ще дават отговор по обвиняване за заграбване на 32 476 лв..
Обект на процеса е закононарушение, към което са виновни и тримата, е обвързвано с разкриването на отделението. За задачата е трябвало да бъдат назначени два лекари с приета специалонст по съдова хирургия, които да са на трудов контракт. Тъй като във Враца имало единствено един – доктор Румен Цветанов, на помощ „ се притекъл “ доктор Халил Мехмед от Шумен. Между март 2013 и декември 2015 година, когато изпълнителни шефове са били Орлин Цветков и Светозар Луканов, по сметките на шуменския доктор са изплатени над 32 000 лв..
Наказателната отговорност и за трите длъжностни лица е в това, че са съставяли документи с погрешно наличие – ведомости за заплати и графици за наряди, в които доктор Мехмед попадал, въпреки че не е стъпвал във врачанската болница.
Въпреки че лекарят не е взел нито стотинка от преведените средства, прокуратурата търси отговорност от хората, които са пробвали да излъгват системата.
Предстои окръжният съд във Враца да насрочи дата за гледане на делото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР