Да бъде открит Медицински факултет към бургаския университет "Проф. д-р

...
Да бъде открит Медицински факултет към бургаския университет "Проф. д-р
Коментари Харесай

Правителството одобри създаването на Медицински факултет в Бургас

Да бъде открит Медицински факултет към бургаския университет "Проф. доктор Асен Златаров " реши на днешното си съвещание Министерският съвет. Предложението ще бъде отправено за гласоподаване към Народното събрание.

Филиалът се основава по предложение на управлението на висшето учебно заведение въз основа на позитивно оценен от Националната организация за оценяване и акредитация план.

Той планува в новото звено да се образоват студенти по специалността от контролираните специалности "Медицина ". Обучението ще се реализира в сходство с условията на Наредбата за единните държавни условия за придобиване на висше обучение по специалностите "Медицина " и "Дентална медицина " за придобиване на образователно-квалификационна степен "магистър ".

Университетът разполага с нужната материално-техническа база за първокласен учебен и научноизследователски развой. Учебният развой ще се води от 54 преподаватели, разпределени в 9 катедри.

В Медицинския факултет на Университет "Проф. доктор Асен Златаров " ще се приготвят лекари за потребностите на незабавната здравна помощ, доболничната и болничната здравна помощ, диспансери, центрове за запазване на публичното здраве, научноизследователски институти, служби по трудова медицина.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР