Бившият перуански президент Алан Гарсия е починал, съобщават медии. По-рано

...
Бившият перуански президент Алан Гарсия е починал, съобщават медии. По-рано
Коментари Харесай

Почина прострелялият се експрезидент на Перу Алан Гарсия

Бившият перуански президент Алан Гарсия е умрял , оповестяват медии.

По-рано Гарсия се простреля в главата преди полицията да го арестува по обвинявания в корупция . Бившият водач на страната беше откаран в болница, само че лекарите не съумяха да го спасят.
 Експрезидент на Перу се простреля преди да бъде арестуван от полицията
Експрезидент на Перу се простреля преди да бъде арестуван от полицията

Алан Гарсия е разследван за корупция

Според латиноамериканската медия TeleSur чиновниците на полицията почукали на вратата му в сряда сутринта и Гарсия се прострелял в главата в стаята си . Той бил откаран в болница, където умрял няколко часа по-късно.

Талантливият оратор ръководи Перу като националист от 1985 до 1990 година След това той се трансформира в покровител на свободния пазар и завоюва нов петгодишен мандат през 2006 година

Гарсия беше разследван по отношение на бразилската строителна компания Odebrecht, която провокира най-големия корупционен скандал в Латинска Америка, откакто призна обществено през 2016 година, че е спечелила доходоносни контракти в района с подкупи.

Той беше един от повече от 230 души в Латинска Америка , разследвани в корупция по случая с бразилския конгломерат Odebrecht.

Прокуратурата на Перу твърди, че Гарсия е взел рушвет от Odebrecht в подмяна на преференциален контракт за публичния превоз в Лима.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР