Полският премиер Матеуш Моравецки обяви, че настоящите руски власти се

...
Полският премиер Матеуш Моравецки обяви, че настоящите руски власти се
Коментари Харесай

Полша винаги ще е против трактовката на историята от епохата на сталинизма

Полският министър председател Матеуш Моравецки разгласи, че " актуалните съветски управляващи се пробват да възстановят версията на историята от епохата на сталинизма ". Моравецки разяснява тематиката в Прага, където участва на среща на страните от Вишеградската четворка (Полша, Чехия, Унгария и Словакия) с австрийския канцлер Себастиан Курц.

" Полша изрично ще се опълчи на това: откакто бойците на Полската вътрешна войска бяха избивани, депортирани в Сибир ", означи Моравецки, припомняйки 51-ата годишнина от самозапалването на Ян Палах , чешкия студент, който протестираше против нахлуването на войските на Варшавския контракт в тогавашна Чехословакия.
 Европейска комисия поддържа Полша в словесната война с Русия за аргументите за ВСВ
Европейска комисия поддържа Полша в словесната война с Русия за аргументите за ВСВ

Йоурова: Изкривяването на исторически факт е опасност за демократичните ни общества

Той също по този начин загатна и самозапалването във Варшава на Ришард Сивец , който се самозапалва на стадион във Варшава в наличието на висши комунистически властници.

Премиерът също по този начин акцентира трагичната орис на Полша след Втората международна война след края на ужасната окупация на нацистка Германия, която означаваше началото на окупацията от Съветския съюз.

Припомняйки гибелта на Палах, Сивец и доста други, полският министър председател съобщи, че би трябвало да накара хората да си спомнят за жертвите на поляци, чехи и унгарци , борейки се против руската окупация след Втората международна война.
 Посолството на Полша напомня обстоятелствата за ВСВ, изопачени от наши историци и публицисти
Посолството на Полша напомня обстоятелствата за ВСВ, изопачени от наши историци и публицисти

Всичко потегли от изявление на съветския президент

Моравецки повтори, че Полша ще се разгласи изрично против всевъзможни опити за възобновяване на версията на историята от епохата на сталинизма .

Премиерът призна, че Полша е била освободена с помощта на голямата поддръжка и основната роля на алената войска, само че повтори, че е известна и ориста на бойците от Полската вътрешна войска след Втората международна война, които са били избивани, депортирани в Сибир, изпращани в ГУЛАГ .

" Никога не можем да забравим това, защото това е същинската история на Полша след Втората международна война ", настоя полският министър председател.
 В Русия се подиграват с
В Русия се подиграват с " историческата неначетеност " на посланика на Съединени американски щати в Полша

Получила поста си, тъй като финансирала предизборната акция на Тръмп
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР