Точно 3 години след жестокия побой над журналиста от Поморие

...
Точно 3 години след жестокия побой над журналиста от Поморие
Коментари Харесай

Подсъдимите за побоя над журналиста Стоян Тончев бяха оправдани

Точно 3 години след жестокия побой над журналиста от Поморие Стоян Тончев, Районният съд в морското градче оправда двамата подсъдими за него, заяви " 24 часа ".
33-годишният Тончев, който бе кандидат-кмет на Поморие, бе атакуван към 23 часа на 14 януари 2016 година на ул. " Солна ", до момента в който се прибирал пешком към дома си от трима маскирани мъже.
Двама от тях го пребили с железна телескопична палка и железен бокс, а журналистът бе признат в бургаската болница с фрактура на лицеви кости, комоцио и голям брой рани по главата.
Преди година пред съда бяха изправени двама души - Веселин Кръстев-Плешивия и Мартин Душев-Барбарона. Плешивия бе упрекнат за нанасяне на телесната щета с особена свирепост, а Мартин Душев бе упрекнат в помагачество - че е обезпечил палката, с която е обичай Тончев. Вторият бияч остана незнаен.
Прокуратурата изиска 5 година затвор за Веселин Кръстев и 3 година за Барбарона, защото имат предходни присъди, само че съдът счете, че двамата са почтени за нападението над Тончев. Въпреки събраните 10 тома по делото магистратите одобряват, че няма доказателства против подсъдимите.
Според отбраната разпознаването в хода на досъдебното произвеждане е било направено небрежно и е опорочено.
" По фотоалбума е драскано на ръка. Върху фотосите на обвинените са нарисувани черни маски, евентуално тъй като по данни на потърпевшия нападателите са били маскирани.
Така 90% от изображенията в действителност са унищожени, а това е неприемливо и в прорез с условията на Наказателно-процесуален кодекс ", разяснява бургаският юрист Радослав Николов, бранител на Веселин Кръстев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР