Кметът на Варна Иван Портних и председателят на Общинския съвет

...
Кметът на Варна Иван Портних и председателят на Общинския съвет
Коментари Харесай

По повод празника - връчиха отличията на изявени варненци

Кметът на Варна Иван Портних и ръководителят на Общинския съвет Тодор Балабанов връчиха почетни звания и оценки точно на празника на града – 15-ти август - Свето Успение Богородично, на тържествена гала в Летния спектакъл. 

" Няма по-красив град от Варна! И това го знае всеки, за който морето не е провинция! В днешния празничен ден дано си пожелаем да имаме повече мотиви за горделивост и  радост - нови победи на красивите ни млади мозъци, които печелят златни медали от международни надпревари - по математика, физика, астрономия, литература, компютърни науки; нови оценки за надарените ни създатели, учени, спортисти; нови планове и провокации. Нека продължим да построяваме учебни заведения и детски градини, спортни зали, читалища, улици и площади, паркове и квартални градинки. За да може всеки варненец да усети смяната пред своя дом. Нека пазим и променяме Варна дружно ", съобщи в приветственото си слово кметът Иван Портних.

Той благодаря на държавното управление и персонално на премиера Бойко Борисов за поддръжката за редица огромни планове във Варна – като бул. „ Васил Левски “, пробивът на бул. „ Сливница “. " Строим първото съвременно рибарско пристанище, държавна такса „ Стоян Бъчваров “ ще посрещне своя 100-годишен празник с актуализирани съществена сцена и сцена „ Филиал “. Предстои създаване на съвременен математически кампус за учениците от математическата и техническите гимназии, новата постройка на библиотеката, нов експоцентър. Тези планове са част от развиването на целта „ Образование-култура-бизнес “, по който работим доста настойчиво. Защото съм уверен, че качественото обучение е мотор на икономическата смяна в нашия град! Благодаря Ви за поддръжката, която се стараем да заслужаваме всеки ден ", обърна се кметът към хората в Летния спектакъл.  

С оценката " почетен жител " на общината бяха удостоени композиторът проф. Милко Коларов, артистът Мариус Куркински и лекарят проф. доктор Димитър Камбуров. Маестро Коларов е с премия за изключителните заслуги като композитор, диригент и музикален възпитател от интернационален мащаб. Мариус Куркински, който тази година навършва 50 година,  бе почетен за принос към развиването на българската просвета и издигане престижа на Варна. Проф. Камбуров получи признанието за достижения като академик и доктор експерт.

С почетен знак „ За заслуги към Варна ” – златен, бяха удостоени алпинистът Атанас Скатов   и краеведът и родоизследовател Атанас Пеев. Същото отличие беше връчено и на Детско-юношеския спектакъл „ Златно ключе “ и на първия професионален частен спектакъл във Варна „ Българан “.

Почетен знак „ За заслуги към Варна ” – сребърен, получи Франциска Йорданова, читалищен секретар на НЧ „ Христо Ботев 1928 “ и Кичка Христова – национална певица, живописен началник и диригент на певчески сформира.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР