С много ски, музика и горещи емоции беше открит XXI-ят

...
С много ски, музика и горещи емоции беше открит XXI-ят
Коментари Харесай

Пищен шоу спектакъл откри Интерски конгрес 2019 в Пампорово

С доста ски, музика и горещи страсти беше открит XXI-ят конгрес на ски инструкторите Интерски 2019 в Пампорово. Спектакълът беше предаван непосредствено по Българска национална телевизия и събра пред хижа " Студенец “ повече от 1000 души. В програмата се включиха отбор " Чинари “, деца от националното учебно заведение за фолклорни изкуства „ Широка лъка “, групите Mystic и 4 Magic, както и повече от 100 девойки и момчета от Смолян, Чепеларе и района.

35-те държави-участнички в Интерски конгрес 2019 бяха показани в церемониален марш на нациите от деца от спортните клубове от района, които се спуснаха по писта " Стената “ с националните им знамена. Умения със ски и сноуборд демонстрираха момчета и девойки от Смолян и Чепеларе в национални носии, както и гайдари от групировка „ 101 каба гайди “.

Българският демо тийм впечатли с блестящи умения със ските. В него влизат инструктори от най-големите курорти на България, някогашни национални състезатели по ски и един от дребното скиори с увреждания у нас Влади Гюров.

Официални посетители на събитието бяха вицепремиерът на България Томислав Дончев, който е патрон на Интерски конгрес 2019, ръководителят на организационния комитет на форума Цветелина Бориславова, президентът на Интерски Ерих Мелмер, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, министърът на туризма Николина Ангелкова, ръководителят на управителния съвет на съдружие „ Българско ски учебно заведение “ доцент Петър Янков, кметът на община Чепеларе Славка Чакърова, кметът на община Смолян Николай Мелемов и регионалният шеф на Смолян Недялко Славов.

„ В България има пооне още пет планини с чудесни условия за ски, само че Пампорово е особено място, - сподели вицепремиерът Томислав Дончев. – Спортът е доста значим, по тази причина влагаме в инфраструктура. През предходната година имахме четири международни шампионати, които се организираха в България. Но най-важното, когато приказваме за спорт, е да участваш, а не да го гледаш по малкия екран. Спортът е бизнес, туризъм, даже интернационална политика, а семейството на Интерски конгрес 2019 е неповторим късмет за България. “

„ Надяваме се, че с изключение на време на усилена работа Интерски конгрес ще се трансформира и във време на наслаждение – съобщи Цветелина Бориславова. - Пампорово ви пожелава доста триумфи, да прекарате ужасно време дружно и незабравими моменти на това магично място – Родопите, люлката на античната тракийска цивилизация. “

Интерски конгрес 2019 беше открит публично от президента на организацията Ерих Мелмер. Той връчи знамето на Интерски на ръководителя на управителния съвет на съдружие Българско ски учебно заведение Петър Янков и пожела на участниците в конгреса да обменят познания, да се сплотяват и да се опитат да схванат културата на родопския край и на България. „ Интерски беше учредена преди 56 години от 4 народи, - сподели Ерих Мелмер. - Тогава никой не предполагаше, че тя ще сплоти толкоз доста хора от целия свят, които се занимават със ски. Благодаря на всички, които през последните четири години прекараха толкоз време в Памророво, с цел да можем през днешния ден да сме на това разкриване. През годините Интерски се развиваше и се промени доста. Дълго време в конгресите на напред във времето бяха ски техниката и методът на образование. Но през днешния ден нещата са разнообразни. Сега желаеме да покажем какъв брой значими са опазването на околната среда и че ски учителите имат решаващо значение. Основната цел на Интерски е да събира

хората, да обменят познания и да се сплотяват. Откривам Интерски конгрес 2019 с думите на създателя на нашата организация проф. Кукенхаузер, че би трябвало да приказваме един с различен. Това е и моето обръщение. “

Истински възторг провокира спускането на звездния тим на България с присъединяване на Екатерина Дафовска, Петър Попангелов, Радослав Янков, Александра Жекова, Ренета Камберова, Снежана Дечева, Румяна Нейкова и Йордан Йовчев.

Церемонията продължи със спускания на 28 демо тима на държавите-участнички в конгреса. Те демонстрираха върховен пилотаж в ръководството на ските и сноуборда, и демонстрираха че върху снега може да се прави същинско изкуство.

Снимка: Интерски конгрес
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР