Докато нямаме истинска ваксина, положението няма да стане по-добро. Това

...
Докато нямаме истинска ваксина, положението няма да стане по-добро. Това
Коментари Харесай

Петрунов: Докато нямаме истинска ваксина, положението няма да стане по-добро

„ Докато нямаме същинска ваксина , ситуацията няма да стане по-добро ”. Това разяснява в предаването „ Неделята на NOVA ” учен Богдан Петрунов.  

„ Официално има 10 ваксини в етап втори, а две от тях са даже в етап 3-ти на изпитване, което е извънреден триумф. Най-напреднали са американците. На 27 юли започнаха трета фаза на изпитването ”, изясни учен Петрунов.

По думите му тази ваксина ще бъде приложена на 30 000 души, а по-късно ще се проучват данните. Срокът за осъществяване на това изследване е 2 години.

„ Единственото, с което разполагаме сега е носенето на маски, висока хигиена, отбягване на близки контакти. Няма лекарство, няма ваксина , няма да я има и скоро ”, съобщи имунологът.

Той горещо предложи противогрипната ваксина. Не повече от 1% от инфектираните получават антитела.

„ Срам ме е, че има политици, които приканват хората да излизат на митинги в тази тежка обстановка на COVID-епидемия. Това придвижване на стотици хора е идеална среда за разпространяване на инфекцията. Бяхме относително добре до началото на юни, в този момент се нареждаме в едно от най-лошите места в Европа по брой на инфектирани и умряли ”, разяснява имунологът.

„ Като доктор за мен това, което вършат, е безусловно недопустимо. Събираме се стотици хиляди хора на улицата, без защитни ограничения. България, Румъния и Швеция последните 15 дни си борим за 1-во, 2-ро и 3-то място в Европа по най-вече заболели на 100 000 души инфектирани. В доста съществено състояние сме. Нашите сътрудници, които стоят по 10-12-24 часа в лечебните заведения, към този момент нямат сили. Вече 8% от умрелите са лекари. Ще останем без лекари скоро време ”, предизвести учен Петрунов.

„ Всеки има право да стачкува, само че в изискванията, в които се намираме в този момент, това би трябвало да става по доста проведен и културен метод ”, разяснява още той. И прикани на митингите хората най-малко да са с маски.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР