Екипът по национална сигурност в Белия дом е поискал от

...
Екипът по национална сигурност в Белия дом е поискал от
Коментари Харесай

Пентагонът изготвил план за удари по Иран

Екипът по национална сигурност в Белия дом е изискал от Пентагона през есента да даде благоприятни условия за удар против Иран, откакто обвързвана с Техеран бунтовническа формация изстреля 3 артилерийски снаряда по дипломатическия квартал в Багдад. Това заяви “Уолстрийт джърнъл ”, като се базира осведомен неизвестен източник.

Пентагонът е подготвил претенции проект, само че не е ясно дали опциите за офанзиви са били предадени на Белия дом, нито дали президентът Доналд Тръмп е знаел за настояването. Не е известно и до каква степен съществени са самодейностите за офанзива против Ислямската република. Настоящи и някогашни чиновници на US администрацията декларирали, че настояването било посрещнато с огромно безпокойствие в Пентагона и в Държавния департамент. В коментар военното ведомство на Съединени американски щати акцентира, че обезпечава на президента варианти за противопоставяне на най-различни закани.

В същото време израелският министър председател Бенямин Нетаняху заплаши да ускори офанзивите против ирански военни цели в Сирия и удостовери, че Израел е нанесъл удари през уикенда по боен склад на Техеран на летището в Дамаск.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР