Снимка Булфото, архивЧленовете на ПК Социални дейности и жилищна политика“

...
Снимка Булфото, архивЧленовете на ПК Социални дейности и жилищна политика“
Коментари Харесай

Пенсионерите във Варна ще ползват безплатен интернет

Снимка Булфото, списък

Членовете на ПК „ Социални действия и жилищна политика “ дадоха единодушието си да се обезпечи безвъзмездна интернет връзка в пенсионерските клубове, като окончателното решение ще бъде взето от Общинския съвет. Съветниците дадоха също позитивно мнение за увеличение на годишната прехрана на пенсионерските клубове, в които са проведени певчески и/или други художественотворчески самодейни колективи. Всеки клуб ще получи по 200 лева повече за пътни разноски на самодейците при присъединяване им в изяви отвън територията на общината, като сумите ще се изплащат след показване на съответните отчетни документи, съобщи Нова Варна.

Според вносителите на предлагането общата стойност на разноските за обезпечаване на интернет и за нарастването на издръжката на пенсионерските клубове няма да надвиши 10 000 лева за година, само че ще се усъвършенства общественият живот на възрастните хора. На днешното си съвещание членовете на комисията утвърдиха също отпущането на еднократни обществени помощи за 133 варненци на обща стойност 38 750 лева Сред тях са четири деца, лишени от родителска грижа и сираци, които ще получат по 500 лева за абитуриентския си бал.

Съветниците одобриха и Годишния проект за развиване на обществените услуги в община Варна за 2020 година, в който са включени общо 83 услуги. Част от тях, които до момента са били финансирани със средства от общинския бюджет, ще станат държавно-делегирана активност. Това ще спести на локалната хазна към 1 млн. лв., стана ясно на съвещанието. По време на полемиката бе изтъкнато, че част от обществените центрове в общината работят доста над потенциала си.

По тази причина съветниците разпоредиха на обществената дирекция в Община Варна да направи разбор какъв брой от центровете имат листа на чакащите и какви са опциите за дофинансиране. Предложено бе там, където потенциалът е надвишен с над 20%, общината да отпусне спомагателни финансови средства. Евентуално решение ще бъде взето на по-късен стадий след разглеждане и разискване на направения разбор.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР