България Очаква ни слънчев уикенд, в неделя - 30 градуса

...
България Очаква ни слънчев уикенд, в неделя - 30 градуса
Коментари Харесай

Очаква ни слънчев уикенд, в неделя - 30 градуса

България Очаква ни безоблачен уикенд, в неделя - 30 градуса В Източна България ще има повече облаци и тук-там там ще превали 18 май 2019, 08:19
нес ще доминира слънчево време, с повече облаци над Източна България и планините, и тук-там там в следобедните часове още веднъж ще има краткотрайни превалявания и гръмотевична активност, заяви дежурният синоптик Красимир Стоев от Национален институт по метеорология и хидрология. Ще духа слаб до сдържан запад-северозападен вятър.

Ще се затопли и оптималните температури ще са сред 21 и 26 градуса Над Черноморието след обяд облачността ще е най-вече забележителна и тук-там кратковременно ще превали, допустимо е и да прегърми. Ще духа до сдържан северозападен вятър и оптималните температури там ще са сред 20° и 24°. Температурата на морската вода е 14-16°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Атмосферното налягане е и ще се задържи малко по-ниско от междинното за месеца.

Над планините облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове. На места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа до сдържан север-североизточен вятър, който по здрач ще се ориентира от запад-северозапад и ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 17°, на 2000 метра – към 10 градуса.

За неделя синоптиците предвиждат температурите тук-там в страната да доближат 30 градуса.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР