Британският премиер Тереза Мей призова днес депутатите да погледнат отново

...
Британският премиер Тереза Мей призова днес депутатите да погледнат отново
Коментари Харесай

Отхвърляне на сделката за Брекзит може да доведе до разпадане на Обединеното кралство, предупреди Мей

Британският министър председател Тереза Мей прикани през днешния ден депутатите да погледнат още веднъж контрактуваното от нея с Европейския съюз съглашение за излизането на страната от Европейски Съюз.
 Мей: По-вероятно е да няма Брекзит, в сравнение с да напуснем без договорка
" Казвам на членовете на (Камарата на общините) от всички (политически партии), до каквото и умозаключение да сте стигнали преди, погледнете още веднъж тази договорка през идващите 24 часа ", сподели Мей пред долната камара на английския парламент.

Утре Камарата на общините ще се произнесе по съглашението с Европейски Съюз за Брекзит. Гласуването, което в началото бе планувано за предишния месец, бе отсрочено, защото тогава бе несъмнено, че договорката ще бъде отхвърлена.

Ако отхвърлите съглашението, това може да открие пътя към раздробяване на Обединеното кралство, предизвести Тереза Мей.

Британският министър председател удостовери позицията си, че Брекзит не трябва да бъде отлаган и би трябвало да стане факт на 29 март, както е планувано.

" Има хора в Народното събрание, които биха желали да забавят или даже да спрат Брекзит и ще употребяват всички вероятни средства на тяхно разположение да реализират това ", сподели Мей, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Тя съобщи, че блокирането на Брекзит в този момент е по-вероятен вид от напускането на Европейски Съюз без съглашение.

В тирада по-рано през днешния ден в цех за керамика в централния британски град Стоук он Трент Мей съобщи, че в случай че нейното съглашение с Европейски Съюз бъде отхвърлено на следващия ден и Брекзит бъде зарязан, " вярата на хората в демократичния развой и в техните политици ще пострада пагубно ".

Ако Англия напусне Европейски Съюз без съглашение, " това ще аргументи разстройства в стопанската система, ще издигне бариери пред съдействието в сигурността и ще наруши ежедневния живот на хората ", сподели тя.

В оповестено през днешния ден писмо до Мей ръководителите на Европейския съвет и Европейската комисия, Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер, дадоха уверения, че най-спорната за английските депутати точка от съглашението - защитната мярка, която ще държи Англия в митническия съюз на Европейски Съюз за опазване на отворена граница сред двете Ирландии след Брекзита - ще бъде в действие единствено " колкото е безусловно належащо ".

Те дават обещание, че Европейски Съюз ще работи бързо по подписване на ново непрекъснато комерсиално съглашение с Англия, което ще направи защитната мярка непотребна.

Тереза Мей също по този начин се опита да завоюва поддръжката на опозиционните депутати лейбъристи за своето съглашение за Брекзит, като даде обещание, че консервативното й държавно управление няма да се пробва да намалява нормите за запазване на околната среда или да трансформира трудовото законодателство в ущърб на служащите след излизането на Англия от Европейски Съюз.

Някои опозиционни депутати подозират, че държавното управление възнамерява сходни промени в опит да съживи стопанската система след излизането от Европейски Съюз, отбелязва Асошиейтед прес.

Ако съглашението на Мей бъде отхвърлено на следващия ден от депутатите, тя ще има период до 21 януари да внесе ново предложение. До момента Мей отхвърля обществено да разисква вероятен " проект Б ".

В Народното събрание обаче няма ясно болшинство за съответен различен курс, което усилва вероятността Англия да изиска да се отсрочи датата на излизането си от съюза, до момента в който политиците изготвят нов проект, отбелязва АП.

Самата Мей призна, че нейното съглашение не е идеално и отразява направени взаимни отстъпки, само че отхвърли апелите на някои депутати да се отсрочи датата на излизането от Европейски Съюз, което е планувано за 29 март, с цел да има повече време за реализиране на консенсус или образуване на втори референдум за Брекзита, съобщи ДПА.

" Ще напуснем Европейски Съюз на 29 март. Смятам, че за нашата народна власт е значимо да се съобразим с резултата от референдума от 2016 година ", съобщи Мей.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР