От 2 май САЩ отменят забрана за внасяне на съдебни

...
От 2 май САЩ отменят забрана за внасяне на съдебни
Коментари Харесай

От 2 май САЩ отменят забрана за съдене на чужди компании в Куба

От 2 май Съединени американски щати анулират възбрана за внасяне на правосъдни искове в страната против непознати компании, които работят в Куба, разгласи държавният секретар Майк Помпео, представен от АП и " Ройтерс ".

" Всеки човек или компания, които работят в Куба, би трябвало да извърнат внимание на това известие ", сподели Помпео на конференция.
 Европейски Съюз се разгласи срещу нови наказания на Съединени американски щати против Куба
Европейски Съюз се разгласи срещу нови наказания на Съединени американски щати против Куба

Европейската комисия подсети на администрацията на Съединени американски щати

Голямата политическа смяна може да засегне американски, европейски и канадски компании . Това решение също по този начин е огромен удар върху опитите на Куба да притегли повече задгранични вложения.

По-рано Европейският съюз се разгласи срещу едностранните търговски ограничения на Съединени американски щати против Куба. Брюксел е подготвен да отбрани европейските компании от тези дейности и да одобри ответни ограничения.
 Белият дом ще позволи в Съединени американски щати искове против конфискацията в Куба от 1959 година
Белият дом ще позволи в Съединени американски щати искове против конфискацията в Куба от 1959 година

Срещу компании, ползващи иззета собственост…

Администрацията на Доналд Тръмп отвори вратата за правосъдни искове против непознати компании, които употребяват американска благосъстоятелност в Куба , иззета от Хавана след революцията през 1959 година

Помпео разгласи, че наложената през последните две десетилетия възбрана няма да бъде възобновена. Тя изтича на 2 май. Решението може да удари десетки канадски и европейски компании, които да бъдат принудени да платят десетки милиарди долари обезщетения и лихви.

Държавният секретар разясни, че администрацията е принудена да работи, тъй като е осъзнала " действителността ", че възбраната, наложена от 1996 година, не е постигнала задачата си да притисне Куба да одобри демократични промени или да се откаже от износа на терор в Западното полукълбо, изключително във Венецуела.

Решението на Вашингтон дава на американците право да съдят компании, които работят в хотели, фабрики за тютюн, заводи за алкохол и други парцели, национализирани от Куба след идването на власт на Фидел Кастро. Ще разреши правосъдни искове на кубинци, които са станали американски жители години, откакто имуществото им е конфискувано от кубинското държавно управление.

Към момента има към 6000 желае, които са избрани от правосъдното министерство като основателни. Исканията общо са на стойност 8 милиарда $.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР