Тази година 18 май е денят на данъчната свобода -

...
Тази година 18 май е денят на данъчната свобода -
Коментари Харесай

От 18 май работим за собствения си джоб за 2019 г.

Тази година 18 май е денят на данъчната независимост - този, в който стопираме да работим за страната и започваме да работим за себе и. Датата е изчислена от специалистите на Института за пазарна стопанска система.

През актуалната година в държавната хазна е планувано да постъпят съвсем 44 милиарда лв.. Средно за един календарен ден българите създават по 319 млн. лв., което значи, че ще са ни нужни 138 дни, с цел да попълним хазната.

Живеещите в България още веднъж получаваме помощ от европейските данъкоплатци, които ще ни " анулират " за малко над 8 дни работа за общата хазна. Става дума за заложените в бюджета близо 3 милиарда лв. помощи от Европейския съюз.

Най-много дни през тази година - 34, ще отделим, с цел да попълним приходите от Данък добавена стойност, 17 дни - за приходите от акцизи, за обществените осигуровки - 24 дни и 9 за здравното ни обезпечаване. Приходите от подоходните налози през 2019 година попълняме за близо 12 дни, а тези от корпоративни налози - за над 8 дни. Други съвсем 7 дни работим за държавните и общински такси.

През последните години се следи наклонност дните, нужни за попълване на бюджета, да бъдат от ден на ден и денят на данъчна независимост да идва все по-късно през годината. Според специалисти това значи, че действително данъчната тежест в страната нараства.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР