Възпитател от интерната в Завет, измамил свой ученик като му

...
Възпитател от интерната в Завет, измамил свой ученик като му
Коментари Харесай

Осъдиха възпитател, присвоил лотариен билет на ученик

Възпитател от интерната в Завет, измамил собствен възпитаник като му взел лотариен билет за 100 хиляди лв., които опитал да присвои, би трябвало да върне облагата на момчето. Това реши Апелативният съд във Варна, като отхвърли да възобнови делото против педагога Ергин Хасан,  както настояваше отбраната му.

Учителят застана пред Темида поради проблем, разиграл се през есента на 2015 година. Тогава  
възпитателят извел на разходка в градчето  момчета от интерната, с цел да играят футбол на локално игрище. Преди да идат на площадката, те се отбили в магазин и 14 годишният Иван си купил вафли и лотариен билет. Още в бакалията, станало ясно, че талончето на шанса му е донесло джакпот от 100 хиляди лв.. Хасан взел билета и по-късно наредил на тинейджъра да не споделя никому за случилото се, тъй като е невръстен и няма право да получи парите. А след това педагогът обяснил на продавачката, че парите, с които е платен билетът, са негови и  той би трябвало да се снима като спечелил от играта на шанса.

Роднините на тинейджъра тръгнали да търсят  огромния
джакпот и по този начин измамата на възпитателя  стигнала до Темида. И районният съд в Кубрат, и окръжният съд в Разград откриха за виновен  възпитателя Ергин Хасан. Той бе наказан за мошеничеството на три години условно, а сега  Апелативният съд постанови дефинитивно, че е задължен да върне на към този момент пълнолетния Иван 100-те хиляди лв., извоювани от него в играта на шанса.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР