Разкриваемостта на убийствата през миналата година е 95%. Намалява броя

...
Разкриваемостта на убийствата през миналата година е 95%. Намалява броя
Коментари Харесай

Организираната престъпност вече не си решава нещата с убийства, смята министър Маринов

Разкриваемостта на убийствата през предходната година е 95%. Намалява броя на авансово плануваните, което демонстрира, че проведената престъпност към този момент не си вземат решение нещата по този метод. Това сподели през днешния ден пред Канал 3 министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Според него по дребните обитаеми места обстановката с битовата престъпност е овладяна и където има закононарушения, те се разкриват бързо. " Не е в медийния фокус, само че работата не е спряла ", увери министърът.

Попитан дали страната би трябвало да даде пари за общинска полиция, Маринов посочи, че би трябвало да се направи разбор, дали да се насочват средства към една такава нова конструкция или към частите на националната полиция. " Едно звено като жандармерията е доста дейно, няма връзки с локалните хора, добре подготвени са ", сподели министърът.

На въпрос за цената, за която би трябвало да се заплаща на служителите на реда за час нощен труд, Маринов сподели, че един лев е положително начало, в случай, че в този момент е 20 стотинки. " Затова ще трябват 25 млн. лв., само че въпросът може да се реши с новия бюджет ", сподели министърът.

Борисов не се интересува кого във властта ревизираме

По мотив срещата със притежателите на футболни клубове през седмицата, Маринов сподели, че " който неспазва това, което е било конкретизирано, ще попадне под ударите на закона. На въпрос за следствията против хора във властта министърът разгласи, че още до момента в който е бил основен секретар на Министерство на вътрешните работи министър председателят му е споделил, че няма да има чадър над никой.

Каквото се получи като сигнал, се ревизира и се работи с прокуратурата. Премиерът даже не желае информация в хода на инспекциите ", сподели още Младен Маринов. В отговор на въпрос, той разгласи, че за момента не е канил Цветан Цветанов на работа в Министерство на вътрешните работи като специалист.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР